A svájci Alpokba építenék a világ legmagasabb szállodáját

Morphosis 7132 Hotel Vals
7132 Ltd in Partnership with Morphosis Architects, Unveils the Design for the New 7132 Hotel and Arrival in Vals, Switzerland (PRNewsFoto/Morphosis Architects)
Vágólapra másolva!
Egy éjszaka 280 ezer forintnál kezdődne a 381 méter magasra tervezett valsi hotelben.
Vágólapra másolva!

Az már önmagában nagy hír, hogy felépítenék a világ legmagasabb olyan épületét, amelyet kizárólag szállodaként használnak (ez a cím jelenleg a dubaji JW Marriott Marquisé a maga 355 méterével). Az azonban még erre is rátesz egy lapáttal, hogy a felhőkarcolót az Alpokban, egy mindössze ezer fős svájci falucskában húznák fel.

A 7132 néven futó projekt látványterveit mindenesetre mér elkészítette az amerikai Morphosis tervező iroda. A 381 méter magas luxushotelben összesen 107 vendégszoba lenne, valamint fürdő, medence, étterem, könyvtár, bálterem, művészeti galéria, a tetején pedig bár. A szobaárak 675 fonttól (280 ezer forint) 16 000 fontig (6,6 millió forint) terjednek majd – írja a Telegraph.

Illeszkedne a környezetbe

A Morphosis vezezője, Thom Mayne szerint az üvegfalú épület jól illeszkedne a hegyvidéki környezetbe. Az emeletenként egy szobás elrendezés, valamint a nagy ablakok csodálatos panorámát nyújtanának az Alpokra.

A felhőkarcoló látványterve Forrás: PRNewsFoto/Morphosis Architects

A felhőkarcoló a tervek szerint 2019-re készülne el, a 200 millió svájci frankba (57,4 milliárd forint) kerülő projektnek azonban ellenzői is vannak. Mivel pedig Svájcról van szó, természetesen erről is tartanának népszavazást, amire ősszel kerül sor a termálfürdőjéről ismert településen.

Szavazzon!

Ön szerint jó dolog felhőkarcolót építeni az Alpokba?