Az éhes pelikán esete az orosz turistával

Hurghada, pelikán
Vágólapra másolva!
A nő meglepően nyugodtan tűri a veszélyes csőröket, amelyek nem elégszenek meg a banánnal.
Vágólapra másolva!

Az alábbi videón egy orosz turista meg akarja etetni banánnal a pelikánt az egyiptomi Hurghada egyik üdülőhelyén. A madár elsőre nem tűnik érdeklődőnek, de aztán odafordul a nőhöz, és a felkínált táplálék helyett a karját próbálja meg bekapni és lenyelni - írja a Daily Mail.

A nő meglepően nyugodtan fogadja a váratlan fejleményt, és az sem zavarja, hogy a hatalmas csőrök a fejét is megpróbálják elkapni. A nő a felvételt rögzítő videóssal együtt csak nevet a pelikán erőfeszítésein. Még az sem zavarja, hogy a nyakláncát vagy a nyakát akarja bekapni.

Kattintson a képre a videóért! Forrás: Daily Mail

A pelikánok nagy vízi madarak. Mivel táplálékukként sok hal szükséges, és nem tudnak víz alá merülni, inkább a sekély tavaknál élnek. Trópusi, szubtrópusi és mérsékelt öveken élnek. Előfordulnak minden földrészen. A Duna-delta két gödényfaja a rózsás gödény és a borzas gödény.

Kedvelt üdülőhely

Hurghada egyiptomi üdülőváros a Vörös-tenger partján. Kairótól, a fővárostól körülbelül 450 km-re délkeletre fekszik. Korallzátonyairól is ismert, és kedvelt célpontja az orosz turistáknak.