Budapesten szakította meg útját az Air India Boeing 787-ese

Air India Express stewardess légiutas-kísérő
An Indian stewardess with Air India Express stands in the cabin of a newly acquired 737-800 Boeing aircraft in Mumbai, 24 May 2007. Air India Express' seventh Boeing 737-800 aircraft increased the company's fleet size to fourteen. Air India Express started operations on 29 April 2005, and operates 114 weekly flights between 10 Indian cities. AFP PHOTO/ Sajjad HUSSAIN
Vágólapra másolva!
Hajtóműproblémák miatt Budapesten szakította meg útját az Air India Londonból Mumbaiba tartó járata csütörtökön kora este.
Vágólapra másolva!

A flightradar24.com élő online radarképe szerint gép a szerb légtérben fordult vissza, majd a repülőtéri katasztrófavédelmi egységek riasztása és a kerozin kiengedése után rendben leszállt.

Az MTI repülőtéri forrásokból úgy tudja, hogy a Boeing 787-es Dreamliner jobb oldali hajtóművét le kellett állítani, a pilóták egy hajtóművel szálltak le.

Az utasokat kiszállították, akiknek a vízumát el lehet intézni, azokat a repülőtér környéki szállodákba viszik, a többi utas a tranzitban várakozik.

Az Air India nem mindig kínál álomutazást Forrás: AFP/Sajjad Hussain

Az elmúlt hetekben többször is írtunk az ázsiai kontinens különböző légitársaságairól, közte az Air India botrányairól.

Az Origo nemrégiben számolt be arról, hogy kétórás késéssel indult az Air India Csennaiból Delhin keresztül Párizsba tartó gépe, miután verekedés tört ki a pilótafülkében a pilóta és egy repülőmérnök között. Megírtuk azt is, hogy a pilóta álmossága okozta az Air India Express légitársaság egyik repülőgépének lezuhanását, és közvetve 158 ember halálát.