Ezeket lopjuk leggyakrabban a szállodákból

szállodai lopás
Sem a képek, sem a tévék nincsenek biztonságban
Vágólapra másolva!
Meglehetősen gyakran fordul elő, hogy elutazáskor mintegy „véletlenül” becsomagoljuk a bőröndbe a szállodai törölközőket vagy köntösöket. Legalábbis ez derül ki a Wellness Heaven szállásértékelő portál körkérdéséből.
Vágólapra másolva!

711 szálloda megkérdezésével végezték a felmérést, amely szerint a hotelüzemeltetők több mint négyötöde (82,8 százaléka) szembesült már azzal, hogy a szobákból eltűntek a törölközők, és kétharmaduk (62,5 százalék) tapasztalta, hogy a fürdőköntösöknek nyoma veszett.

A legkapósabb szállodai holmik listáján harmadik helyen a vasaló áll (a hotelek 45,4 százalékából tűnt már el ilyen eszköz), majd az íróeszközök (32,0 százalék), evőeszközök (30,2 százalék), valamint a kozmetikumok (29,1 százalék) következnek.

A németek csak a kozmetikumokat emelik el Forrás: Flickr/shira gal

A hollandok villanykörtét, a franciák akár tévét is lopnak

A megkérdezettek szerint a különböző nemzetiségű hotelvendégek mást és mást lopnak. A németek a törölközők és a köntösök mellett a kozmetikumoknak nem tudnak ellenállni, az osztrákok körében feltűnően népszerűek az edények és a kávéfőzők, az olaszok pedig a borospoharaknak nem tudnak ellenállni.

A svájciak a hajszárítókat preferálják, és az összes nép közül a franciák csomagolják leggyakrabban távozásukkor a televíziót és a távirányítót. A hollandok ezzel szemben viszonylag gyakran viszik el a villanykörtéket és a vécépapírt.

Sem a képek, sem a tévék nincsenek biztonságban Forrás: Flickr/Haydn Blackey

Eltulajdonított vaddisznófej és zongora

A kérdőíven lehetőség volt arra, hogy a szállásadók beszámoljanak egyedi, akár szélsőséges tapasztalataikról is. Egy berlini hotelben például előfordult, hogy a kedves vendégek leszerelték a fürdőszobai csaptelepeket a csappal együtt. Franciaországban valaki a szobájában lógó vaddisznófejet szerettek volna hazavinni.

Előfordul, hogy a csaptelepek is eltűnnek a szállodai fürdőszobából Forrás: AFP/Alain Jocard

Egy olasz hoteltulajdonos pedig arról számolt be, hogy szállodája lobbyjából három ismeretlen férfi elszállította a pianinót. Angliában egy vendég a szobaszámokra kattant rá, és sorra leszerelte valamennyit a folyosón.

Tíz dolog, amit előszeretettel tulajdonítunk el a szállodákból:

1.törölköző
2.köntös
3.vasaló
4.íróeszköz
5.evőeszköz
6.kozmetikum
7.elem
8.képek, szobrok
9.takaró
10.párna