Az egész világ ide jár bulizni

fun city
Berlinben nem lehet unatkozni
Vágólapra másolva!
A GoEuro és a GetYourGuide utazási oldal 17 hasonló tematikájú honlap felhasználóinak online értékeléseit elemezte, hogy megtalálja a világ bulifővárosát. 1800 várost vetettek össze annak alapján, hogy az odalátogatók mennyire tartották a helyet szórakoztatónak, izgalmasnak, sokszínűnek.
Vágólapra másolva!

25 évvel a fal leomlása után Berlin lett a világ legvonzóbb turistacélpontja, legalábbis azok számára, akik a szórakozást kedvelik. A kutatás 11 szempontra koncentrált: szabadidős tevékenységek, klubok, bárok, erotikus szolgáltatások, bevásárlás, múzeumok, koncertek, sportolási lehetőségek, az éttermek nyitvatartási ideje, valamint a sörárfolyam.

Berlinben nem lehet unatkozni Forrás: Flickr/ConstiAB

Az értékelésben olyan tekintélyes utazási oldalak vettek részt, mint a Yelp, a Tripadvisor vagy a Time Out, és az eredmény még az utazási szakértőket is meglepte. „Azt vártam volna, hogy New York vagy London fut be elsőként, hiszen ezeket tipikus partivárosként tartjuk számon“ – nyilatkozta a GetYourGuide egyik vezetője, Johannes Reck.

A felmérés szerint Berlinben lehet a legolcsóbban sörözni Forrás: Flickr/Andrew Stawarz

A németek persze rendkívül büszkék az eredményre, és különösen annak örülnek, hogy éppen a fal lebontásának 25. évfordulóján választották Berlint a világ legmenőbb bulivárosának. Az értékelésben nagy szerepet játszott, hogy a német fővárosban rendkívül élénk az éjszakai élet, nagyon jó a szórakozóhelyek és vendéglők ár-érték aránya, és hogy a bulizás mellett a kulturálódásra is rengeteg lehetőség van.

London elsősorban a magas árak miatt csúszott a második helyre, az olyan népszerű bulizós úti célok, mint Amszterdam, Las Vegas vagy Rio de Janeiro pedig még az első tízbe sem jutottak be. (Az említés sorrendjében a 12., 15., illetve 18. helyen végeztek.)

London a második helyre csúszott, mert jóval drágább Berlinnél Forrás: Flickr/Duncan

Íme a top 10-es Fun City lista:

1. Berlin
2. London
3. Párizs
4. New York
5. Tokió
6. Hamburg
7. Róma
8. Bécs
9. Barcelona
10. Isztambul
A kategóriagyőztesek:
Legolcsóbb sör: Berlin
Legjobb bárok: Tokió
Legjobb klubok: London
Legtöbb szabadidős tevékenység: New York
Legjobb bevásárlási lehetőség: Tokió
Legtöbb szórakozási lehetőség felnőtteknek: Bangkok
Legtöbb sportolási lehetőség: Buenos Aires
Legjobb múzeumok: Moszkva
Legizgalmasabb zenei élet: London