Repülő luxusotthon

Embraer Lineage 1000 Ultra Large Corporate Jet
A nappali
Vágólapra másolva!
Az Embraer gépén lehet zuhanyozni, internetezni és kényelmesen aludni is.
Vágólapra másolva!

Az brazil Embraer repülőgépeit sok légitársaság flottájában megtalálhatók. Ezek a gépek általában kisebb méretükről és kényelmükről ismertek. A társaság azonban extra igényeket is kielégít: az üzleti utasoknak fejlesztette ki például a Lineage 1000 Executive Jet modellt, amelyet szerényen repülő otthonként emelget csak.

A repülő Forrás: Embraer

A Lineage 1000 Executive Jet az Embraer E190 utasszállítójának alapjaira épít, amely 100 utas szállítására képes. Ezeket a székeket azonban eltávolították, és négy teljes értékű szobára osztották, köztük egy állózuhannyal felszerelt fürdőszobával. Így hivatalosan 19 utas szállítására van kalibrálva.

A fürdőszoba Forrás: Embraer

Mindegyik szoba külön klimatizált. A foteleket és a kanapét ágyakká lehet alakítani, de akár egy duplaágyat is lehet az egyik szobába tenni, ha a megrendelő úgy akarja – írja a FLightClub.

Az egyik szoba Forrás: Embraer

Az utasoknak a földi otthonukban megszokott szórakoztató eszközökről sem kell lemondaniuk. Wifi, surround hangzás, műholdas rádió, video streaming és játékkonzolok segítenek elcsapni az időt a több ezer méteres magasságban. Mindezeket akár egy okostelefonra vagy táblagépre letöltött applikációval is lehet vezérelni.

A nappali Forrás: Embraer
A konyha Forrás: Embraer

A repülő hatótávolsága egyébként 8519 kilométer, utazósebessége 874 km/h, maximális repülési magassága pedig 12 497 méter. Ára 50 millió dollár (12,3 milliárd forint)körül van.

A pilótafülke Forrás: Embraer