Mintha az égen úszna az ember

Holiday Inn Shanghai Pudong Kangqiao medence
Vágólapra másolva!
Az üvegfenekű medence egy kínai szálloda tetején van, 24 emelet magasságból lehet lenézni.
Vágólapra másolva!

Nemrég közöltünk képes beszámolót a világ legnagyobb medencéjéről, most egy másik különlegességet mutatunk be. Ez a kínai Sanghaj egyik külvárosában található egy négycsillagos szálloda tetején, és attól egyedülálló, hogy túlnyúlik a falon. A medence alja üvegből van, így az úszó a 24. emeletről nézheti az alatta lévő utca forgalmát, a járókelők meg őt.

Úszni és repülni Forrás: InterContinental Hotels Group

A Holiday Inn Shanghai Pudong Kangqiao medencéje 30 méter hosszú, 6 méter széles, és 1,5 méter mély. Az alját speciális üvegből készítették, hogy ellenálljon a terhelésnek. A különleges megoldással azt akarták bebizonyítani a tervezők, hogy városi környezetben is lehet egyedi élményt nyújtani.

A medence belülről Forrás: InterContinental Hotels Group

A hatalmas ablakoknak köszönhetően a medencén kívül is páratlan látványban lehet részük a vendégeknek, hiszen Lucsiacuj felhőkarcolóit is látni lehet nyugágyakból. A 390 szobás szálloda egyébként 22 kilométerre van Sanghaj belvárosától, és 30 kilométerre a Shanghai Pudong Nemzetközi Repülőtértől.

A medencét a szálloda vendégein kívül még azok is használhatják, akik évi 2400 dollárért (585 ezer forint) klubtagságit vesznek az egészségmegőrző részleg használatára. A hotelben egyébként egy kétágyas szobát 729 jüantól, azaz körülbelül 29 ezer forinttól lehet kivenni.

A szálloda kívülről Forrás: InterContinental Hotels Group

A szálloda anyavállalata, az InterContinental Hotels Group kérésünkre a fenti képeket bocsátotta rendelkezésünkre a különleges medencéről.