Budapest olcsóságán lelkendezik az Independent

MüPa
Budapest, 2012. április 30. A Művészetek Palotája (MÜPA) a Zikkurat-kilátóval (b) a főváros IX. kerületében, a Duna-parton. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Kétnapos budapesti útra ad tippeket olvasóinak a brit Independent utazás rovatában Susan Griffith, aki nagyon olcsónak nevezi a magyar fővárost.
Vágólapra másolva!

A szerző szerint bár a nyárnak vége, az idő most is elég meleg ahhoz, hogy élvezni lehessen a kerthelyiségeket és egy sétát a Duna mentén. Ráadásul most kezdődik a koncertszezon, így érdemes felkeresni az akusztikailag egyedülálló Művészetek Palotáját, ahol a Budapest Fesztiválzenekar Mahler és Strauss-műveket játszik október első hétvégéjén.

Irány a Művészetek Palotája

A praktikus közlekedési és szállástanácsok után Susan Griffith egy kétnapos programot vázol fel, amelyet egy sétával kezd a Művészetek Palotájától. Érdemes felsétálni a Nemzeti Színház szomszédságában lévő Zikkurat Galéria tetejére a panorámáért, és megnézni a Nemzeti Színház környékét.

A Művészetek Palotája nagyon tetszik az Independent szerzőjének Forrás: MTI/Jászai Csaba

A part mentén haladva a Bálna kereskedelmi központot emeli ki, azon belül is a Jónás Sörházat, amely olyan szellemes nevű kézműves söröket árul, mint a Pest Control. A Vásárcsarnokban a gulyást, a lángost és kolbász-sör kombót ajánlja a szerző, utóbbit 1000 forintért.

A gyenge forint jó a turistáknak

Susan Griffith itt mejegyzi, hogy a gyenge magyar fizetőeszköz miatt Budapesten jó vásárt lehet csinálni. Például a Kossuth Lajos utcában található Palomában remek dizájnholmikat lehet kapni.

Itt kerülnek szóba a romkocsmák, amelyek közül az Ellátó Kertet emeli ki a szerző, hangsúlyozva, hogy az télen is nyitva tart. Az éttermek közül a Fortuna utcai 21-et ajánlja, ahol a főként húsalapú főételek 3-4000 forintba kerülnek.

Az Ellátó Kert télen is nyitva van Forrás: MTI/Marjai János

Vasárnap délelőttre a Szerb utcai Szent György Nagyvértanú szerb ortodox templomot javasolja felkeresni a szerző, ahová a hívek 10 órakor gyülekeznek a harangszóra. Ezután a zsidónegyed felé veszi az irányt, ahol a Kazinczy utcai Kőlveseben ajánl elfogyasztani egy menüt.

Susan Griffith ezután egy hajóutat javasol a Dunán, amelyek ősszel óránként indulnak, majd egy sétát a Margit-szigeten. Délutánra a Kiscelli Múzeum felkeresését ajánlja, utána pedig a Sztregova utcai Fonóban egy néptáncórát.

A teljes cikk itt olvasható el.