Észak-Koreából szörfparadicsom lesz

North Korean leader Kim Jong-Un inspecting the defence detachment on Ung Islet, defending an outpost in the East Sea of Korea.   AFP PHOTO / Kim Dzsong Un tenger
This undated picture released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on July 7, 2014 shows North Korean leader Kim Jong-Un inspecting the defence detachment on Ung Islet, defending an outpost in the East Sea of Korea. AFP PHOTO / KCNA via KNS REPUBLIC OF KOREA OUT -- THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP. ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Kim Dzsong Un épített már sípályát, most a vízi sportokra összpontosít.
Vágólapra másolva!

Miközben Észak-Korea lakosai éheznek, a másként gondolkodókat pedig kegyetlen munkatáborba zárják, az ország vezetése a szörfturizmust igyekszik fejleszteni. A Korea International Travel Company, amely a beutazó turizmust felügyeli, négy éjszakás, meghosszabbítható csomagokat kínál a szörfösöknek, akik a keleti part három üdülőhelyén – Szongdovon, Szidzsung-tó és Madzson – hódolhatnak szenvedélyüknek.

A hírt közlő The Pyongyang Times felhívja a figyelmet arra, hogy a szörfölés gondolkodást és bátorságot is igényel, és egyre népszerűbb a fiatal és középkorú emberek körében, csakúgy, mint a sportolók között. Az említett helyeken mind többméteres, mind kisebb hullámok rendelkezésre állnak, ami jó alkalmat jelent, hogy a kezdők is megtanulják ezt a sportot.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a tengert kémleli Forrás: AFP/Kns

A szörfturisták a hullámlovaglás mellett megnézhetik a történelmi emlékhelyeket és más attrakciókat a környéken és Phenjanban. Az első csoportok július 28 és augusztus 6-a között érkeztek. Az észak-koreai lap beszámolója szerint az észak-amerikai látogatók nagyon jól érezték magukat az üdítő környezetben.

A síközpont már kész van

Kim Dzsong Un fokozott figyelme a sportok iránt nem újdonság. A véres kezű diktátor korábban rekordgyorsasággal húzott fel egy síparadicsomot a Maszik-hegyen.

Észak-Korea az utóbbi időben igyekszik egyre több turistát vonzani, legutóbb például egy látványos time-lapse videót tetettek közzé a fővárosról. Ettől függetlenül az oda utazás továbbra is körülményes és drága, a turistákat pedig szigorúan ellenőrzik az ott tartózkodás ideje alatt (erről bővebben itt írtunk).