Simán besurrant egy részeg utas egy üres repülőre

csomaglopás, reptéri lopás, bőrönd, poggyász, csomagátvizsgálás, hordár a Roissy reptéren Párizsban
Vágólapra másolva!
A birminghami repülőtéren senkinek nem tűnt fel az illetéktelen behatoló. Végül egy takarítóba botlott.
Vágólapra másolva!

Meghökkentő produkciót hajtott végre egy részeg utas a birminghami repülőtéren. Lee Jezard, miután lekéste az Ibizára tartó gépét, hajnali egykor egy bezárt check-in pult mögött szállítószalagon bejutott a repülőtér poggyásztermébe. Ott senki nem állította meg, így kiment a betonpályára, és egy lépcsőn felszállt egy ott várakozó, üres Embrarer 195 típusú repülőre, amely a Lufthansa légitársaságé volt.

A férfit végül egy takarító buktatta le fel. Jezard meg akarta őt győzni arról, hogy ő egy pilóta, ám a helyszínen letartóztatták. A rendőröknek azt mondta, csak be akarta bizonyítani, hogy milyen rossz a repülőtéri biztonság.

Az eset, amelyről a Telegraph számolt be, épp azon a napon történt, amikor a Malaysian Airlines MH17-es gépét Kelet-Ukrajnában lelőtték. A 22 éves férfit, aki barátaival ment volna vakációra, tiltott jelyre való engedély nélküli behatolással, illetve repülőre történő engedély nélküli felszállással vádolják. Óvadék ellenében szabadlábon védekezik, de nem teheti be a lábát semelyik brit repülőtérre.

Hol itt a biztonság?

A birminghami a hetedik legnagyobb repülőtér Nagy-Britanniában. A lapnak nyilatkozó reptéri forrás hihetetlenül súlyos biztonsági szabálysértésnek nevezte a történteket. „Akár terrorista is lehetett vona, bárki lehetett volna. Ijesztő, hogy ez megtörténhetett."

„El sem hittem, milyen könnyen jutok át" – nyilatkozta Jezard, akinek a csomagját a barátai már feladták arra a gépre, amit ő lekésett. Ő átfoglalta jegyét a másnap reggeli első járatra, de nem volt pénze hotelre, ezért inkább a bár felé vette az irányt, ahol alaposan felöntött a garatra.