Budapesten lopták el a világutazó biciklijét

Josihiro Simada kerékpárjával
Josihiro Simada kerékpárjával
Vágólapra másolva!
Öt éve járja a világot összehajtható biciklijén egy japán férfi. Világutazása Budapesten érhet kényszerű véget, miután a Kertész utcában szombaton ellopták a bringát. Azóta keresi, és reménykedik. 
Vágólapra másolva!

Josihiro Simada japán világutazó öt éve indult útnak kerékpárjával. A bringát csütörtökön este megérkezése után lelakatolta a 7. kerületben a Kertész utca 35-ben lévő hostel udvarán, aztán többet nem látta. Jó minőségű kerékpárzárát ugyanis elvágták, a bringát elvitték.

Josihiro hirdetése a blogján Forrás: Yoshihiro

A japán világutazó 2008-óta van úton egyedi építésű összecsukható kerékpárjával, amely elmondása szerint olyan, mintha a „teste egy része” volna, így nehezen pótolható – írja a Bikemag.hu. A bringa ezüst színű, márkája Riese und Müller „RM” Birdy „BD1”. Összehajtható vázas, német egyedi gyártású első-hátsó csomagtartóval, hogy képes legyen szállítani a rengeteg csomagot.

A nyomravezetőnek 100 ezer forintot ajánlottak fel, aki látta vagy tudja, hol van, ide írjon (lehetőleg angolul vagy japánul): message@on-the-pla.net, vagy sétáljon be a Kertész utcai hostelbe. Ha gyanút fog, a bringa részletes adatait a Bikesafe.hu oldalon tudja megnézni.

A Kerékagy blog azt írja, hogy Josihiro nem is az anyagi kár, hanem az együtt töltött öt év miatt próbálja minden eszközzel megtalálni furcsa, világjáráshoz szokatlan választásnak tűnő biciklijét. A világjárót mi is megkerestük, hamarosan elolvashatják vele készített mini-interjúnkat.

Josihiro japánul blogot ír az utazásról, itt pedig videói láthatók eddigi kalandjairól.