Tenger nélküli országban található a "világ aranystrandja"

Vágólapra másolva!
Egy hihetetlenül szép strand rejtőzik Svájc hegyei között. A Luzerni-tó különleges türkizkék vizével Svájc szívében mélyzöld fákkal borított hegyek árnyékában húzódik, amelyet körülölel több bájos kisváros is.
Vágólapra másolva!

Bár köztudott, hogy tengerparttal nem rendelkezik Svájc, ez azonban mégse akadályozta meg Beach Atlas-t, hogy a világ egyik "arany strandjának” nevezze a Luzern-tó partját. A Lucerne Lidoról a 300 méteres homokos stranddal rendelkező parttól lélegzetelállító kilátás nyílik a Pilatus-, a Bürgenstock- és a Stanserhorn-hegységre, valamint magára Luzern városára. 

luzerni-tó
Fotó: Unplash

Mind a homok, mind a zöldellő árnyas pázsit remek helyet biztosít a lazításra és a pihenésre a gyakran meglepően meleg svájci nyári napsütésben.

A Beach Atlas a Luzerni-tó homokos szakaszait a világ legjobb „arany strandjai” közé sorolta. A listát évente frissítik, amit egy utazási szakértőkből, és utazási influencerekből álló csoport állít össze. Céljuk, hogy megpróbálják megtalálni azt, hogy hol található a világ legfigyelemreméltóbb strandja.

Ezúttal a tengerpart szakértők kiszélesítették a kritérium rendszerüket – a "porszerű homokon és a tiszta kék vizeken” túl úgy vélték, hogy a "pázsit is gazdagabbá tehet egy strandot”.

"A Svájc szívében található Luzerni-tó türkizkék vizével lenyűgöző természeti csoda, festői hegyekkel és hangulatos városokkal körülvéve a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. A tó vizuális varázsán túl mély történelmi jelentőséggel is bír, amely Tell Vilmos legendás alakjához kapcsolódik" – írják az utazási szakértői a Luzerni-tóról.

Tell Vilmos ugyanis Svájc állam létrehozásának egyik kulcsfontosságú szereplője volt.

 

Luzerni-tó
Fotó: Unplash

A Rough Guides kiemeli, hogy a Luzerni-tó Európa egyik legjobb helyszíne ahhoz, hogy valóban lelassuljunk. A tó emellett könnyen megközelíthető vonattal vagy folyami hajóval, majd több tucat túraútvonalon vagy kerékpáros útvonalon keresztül fedezhetjük fel a tavat körülvevő környezetet.

A tó nevét adó város híres a méltó módon megőrzött középkori építészetéről és csodás hangulatáról. Ha felmászunk az óváros egyik tornyára, templomtornyokat, hegyeket, tavakat, hegyvidéki szarvasmarhákat és alpakát is láthatunk – írja a Mirror.

A svájci turisztikai testület szerint mindenkor érdemes ide látogatni, ugyanis a tó az év különböző időszakaiban teljesen más arcát mutatja, különféle programokat kínálva.

Emellett számos középkori híd ível át a Reuss folyó hömpölygő vizein, barokk templomok, óvárosi terek és igényes freskókkal díszített homlokzatok, amelyek mind tovább növelik a környék mesebeli varázsát.