Ezeket a látnivalókat ne hagyja ki, ha Thaiföldre utazik

Thaiföld, nyaralás
Thaiföld templomai lenyűgözőek.
Vágólapra másolva!
Thaiföld évek óta népszerű nyaralási célpont a turisták körében. Az ország gazdag történelemmel és rengeteg kulturális látnivalóval büszkélkedhet. Sőt, még a gasztronómiája is rengeteg kulináris élvezetet rejt.
Vágólapra másolva!

Az ország rengeteg látnivalóval rendelkezik, Bankokból akár három óra alatt eljuthatunk a nyugati partra, Krabiba városába, ahonnan egy hídon át gyorsan eljuthatunk a Phuket szigetre. Ugyan Bankokban is hetekig tartana mire az összes látnivalót felfedezzük, de a főbb látványosságokat akár másfél nap alatt megnézhetjük. Mindez úgy lehetséges, ha megvesszük a Skytrain bérletet, ami a város főbb látványosságaihoz visz minket.

Bankok

A fő látnivalók a templomok és paloták. A Nagy Palota és a Smaragd Buddha temploma a nagyságuk miatt rendkívül lenyűgözőek.

Azonban ha ezekbe a templomokba belépünk figyeljünk az ottani szabályok betartására.

Takarjuk el a vállunkat és ügyeljünk rá, hogy csak a kijelölt helyeken fotózzunk.

Thaiföld templomai lenyűgözőek. Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 Travel mania/Shutterstock. No use without permission./Travel Mania

A Nemzeti Múzeumban a thaiföldi művészetet és az ősi tárgyakat ismerhetjük meg, ahol lehetőség van arra, hogy néhány kézműves órán megtanuljuk, hogy kell hagyományos thaiföldi kézműves munkákat végezni.

 

Végül ha kulináris élvezetre vágyunk, akkor semmiképpen se hagyjuk ki az Or Tor Kor élelmiszerpiacot.

 

Itt rengeteg grillezett húst, tenger gyümölcsét, fűszerpasztát és rengeteg különleges thai desszertet kóstolhatunk, mint például a mangót vagy a ragacsos rizst. Valamint ne feledkezzünk meg az egzotikus gyümölcsökről sem.

Krabi

Krabi Thaiföld egyik legszebb tengerparti városa, ahol olyan luxus szállodákat találhatunk, amelyek szobáiból megcsodálhatjuk az óceánt, a Phang Nga-öbölt és az Andamán-tengert is. A város tengerpartjai végig gyönyörű strandokkal vannak tele, ahol rengeteg bár várja az oda látogatókat.

A helyi ételek is lenyűgözőek

a legkülönlegesebb étel a Tub Tim Grobot.

 

Ez egy kókusztejből és grenadinnal átitatott, gesztenyéből készült desszert. Főételek közül a hely specialitása a massaman curry, amely bárány húsból készül és enyhén édes ízvilágú.

image

Phuket

Phuket egyik legszebb látnivalója Wat Bang Thong templom. A templom oszlopait állat szobrok díszítik, amelyek kígyókat és más egzotikus állatokat ábrázolnak. A templom különlegessége, hogy hatalmas csend fogad, ha belépünk oda. Csak néhány buddhista éneke hallatszik olykor.

 

A város a Big Buddha otthona, ami egy hatalmas Buddha szobor,

 

ami nagyon népszerű a turisták körében.

Strandjai ellenállhatatlanok, főleg Nat Thong és a Banana Beach, ahol lehetőségünk van kajakozni, amivel akár lakatlan szigetre is eljuthatunk.

Tradicionális thai hajókkal felfedezhetjük az elrejtett öblöket. Forrás: pixabay.com / Mariamichelle

 

A környéken található a PRU étterem is, amely egy Michaelin-csillagos hely, ami friss thai alapanyagokat szolgál fel.

Itt kipróbálhatjuk a durian gyümölcsöt, amit a thai emberek gyümölcskirálynak neveznek, azonban az illata miatt kevesen merik kipróbálni ezt az ételt.

Forrás: DailyStar