Súlyos allergiája miatt nem tudott a New York-ba tartó repülővel utazni egy nő

Vágólapra másolva!
Tavaly decemberben a 26 éves durhami Sophie Draper állítólag azért volt kénytelen elhagyni a Londonból New York-ba tartó American Airlines járatát, mert a személyzet ragaszkodott a mogyoró és diófélék felszolgálásához a repülő első osztályán. A nőnek extrém fokú allergiája van, akár egy a közelében kibontott zacskó mogyoró is súlyos allergiás rohamot válthat ki nála, ami az életébe kerülhet, ezt közölte is a személyzettel - de ők egy kisebb vita után végül gyakorlatilag kidobták a gépből.
Vágólapra másolva!

Tavaly decemberben a 26 éves Sophie Draper és barátja az American Airlines Londonból az amerikai New York-ba tartó gépével akart utazni a tengerentúlra - írja a Metro

Felszállás után a nő közölte a személyzet tagjaival, hogy nagyon súlyos mogyoró-allergiája van, ami a gyakorlatban azt jelent, hogy

egy közelében kibontott zacskó mogyoró is heves, extrém allergiás-reakciót válthat ki nála.

A nő már a belépőkapuknál is tájékoztatta a földi személyzetet, hogy milyen súlyos allergiától szenved, de csak zavart tekinteteket kapot és többször megkérdezték tőle, hogy a körülötte lévő emberek attól még fogyaszthatnak-e mogyorót.

Később a gépen a személyzet egyik tagja egyenesen a szemébe mondta, hogy allergia ide vagy oda, de

a cég szerződéses kötelessége, hogy szolgáljon fel rágcsálnivalókat az első osztályon illetve felszállás előtt már késő bármit is tenni.

Később próbálták megnyugtatni a nőt, hogy nem szolgálnak fel mogyorót a gépen, de ő hiába próbálta megértetni a személyzettel, hogy

nemcsak a mogyoróra, a diófélékre és mandulára is allergiás és ez - akár az életébe kerülhet.

A személyzet egyik tagja ekkor állítólag a nő barátjára, Pete-re mutatott, és megkérdezte:

A kisebb közjáték után a személyzet rádión értesítette a földi kiszolgálószemélyzetet, hogy a pár elhagyja a gépet, majd gyakorlatilag leszállították őket a repülőről.

- írta a nő a Twitter-bejegyzésében

Sophie és párja később a British Airways egyik gépével utazott New York-ba, útjuk során a személyzet nem szolgált fel dió, mogyoró vagy mandula tartalmú termékeket.

Az American Airlines szóvivője később közleményben kért bocsánatot a pártól és felvették velük a kapcsolatot, hogy ilyen eset ne történhessen meg újra.