Telt idomú nőivel akar több turistát vonzani Uganda

Miss Curvy Uganda
Vágólapra másolva!
Kereszttűz alá került Uganda idegenforgalmi minisztere, amiért szerinte az ország formás nőivel kellene több látogatót becsalogatni.
Vágólapra másolva!

Godfrey Kiwanda kampalai sajtótájékoztatóján mutatta be az ugandai kormány új turisztikai marketingterveit, ahol egy csapat telt idomú nővel vette körbe magát. A miniszter szerint a kampány részeként reklámozzák majd az ugandai nőket, akik a júniusban tartandó Miss Curvy Uganda szépségversenyen mutathatják meg bájaikat.

Ezért döntöttünk úgy, hogy kihasználjuk az egyedülálló szépséget, az idomokat..., hogy ezt a szépséget olyan termékké tegyük, amelyek a már meglévők– a természet, a nyelv, a gasztronómia – mellett reklámozunk, hogy turisztikai vonzerővé váljon” – idézi Kiwandát az AFP-re hivatkozva a Daily Mail. A Miss Curvy Uganda szépségverseny győztese szerepelni fog az ország turisztikai kampányában.

Itt lehet jelentkezni a versenyre Forrás: misscurvyuganda.com

A terv azonban még Ugandában is megbotránkozást váltott ki. A helyi nőszövetség vezetője perverznek nevezte az ötletet. „Azt gondolni, hogy a mai korban a nőket szextárgyakként lehet használni, abszurd, és mi elítéljük” – mondta Rita Aciro.

A közösségi oldalakon is megütközést váltott ki a kampányterv,

egy vállalkozó pedig online petíciót indított annak visszavonására.

Szex, mint marketingeszköz

Legutóbb Litvániában kerekedett botrány egy szexuális töltetű reklámkampányból. Vilnius ugyanis Európa G-pontjaként népszerűsítette magát. A témáról itt írtunk bővebben.