Lezuhant egy utasszállító repülőgép Dél-Afrikában

Convair 340, charter, Dél-Afrika
A picture shows an air plaine, crased on July 10, 2018 at Wonderboom, on the outskirts of Pretoria, South Africa. Nineteen people were injured when a plane crashed on July 10, in a grassy area of the South African capital Pretoria, emergency services said, giving a preliminary toll. "Medics from ER24 and other services are at the scene of a plane crash at Wonderboom in Pretoria," Russell Meiring, spokesman for the ER24 medical service said. "We have 19 injured casualties ranging from minor to critical injuries at this stage and no confirmed fatalities." / AFP PHOTO / STRINGER
Vágólapra másolva!
Lezuhant kedden egy kisebb amerikai gyártmányú légcsavaros utasszállító repülőgép Dél-Afrikában, a szerencsétlenségnek legkevesebb egy halálos áldozata és mintegy húsz sérültje van - közölte az ER24 helyi mentőszolgálat.
Vágólapra másolva!

Johan Pieterse, a Tshwane mentőszolgálat szóvivője szerint

a sérültek mindegyike súlyos vagy kritikus állapotban van.

Értesülések szerint a holland Martinair charterjárata röviddel a pretoriai Wonderboom repülőteréről történt felszállást követően zuhant le egy közeli gyárépületre. A történteket megörökítő felvételeken látható, ahogy a Convair 340 típusú repülőgép füstcsíkot húzva emelkedett a levegőbe, majd tűnt el az épületek takarásában. Pieterse szerint a gyárépület területén is találtak két sérültet.

A tűzoltóság egyik szóvivője a SABC közszolgálati televíziónak elmondta: a repülőgépen közel 50 utasnak van férőhely, de kedden nem voltak ennyien a fedélzetén. A sajtó úgy tudja, a halott a pilóta vagy a fedélzeti mérnök lehet, tekintettel arra, hogy a holttestet a pilótafülkében találták.

A dél-afrikai repülésbiztonsági hivatal vizsgálatot indított a történtek okának kiderítésére.
A Convair 340 az 1947-1954 között gyártott CV-240 alaptípus meghosszabbított, több férőhelyes változata.

A charterjárat röviddel a felszállás után zuhant le Forrás: AFP/Stringer