Vajhal végezhetett a Thaiföldön meghalt magyar férfival

Vágólapra másolva!
Vajhal okozhatta annak a magyar turistának a halálát, aki a hétvégén lett rosszul egy thaiföldi luxusszállodában elfogyasztott svédasztalos vacsora után - írja a Bors. Cs. Tibort orvos híján a barátai próbálták újraéleszteni, a férfi élettársa szerint semmilyen szakszerű segítséget nem kaptak.
Vágólapra másolva!

- Több tengeri ételt tálaltak fel, köztük vajhalat. A társaságból öten fogyasztottak a tenger gyümölcseiből.

Hányás, hasmenés gyötörte őket, Tibi különösen rosszul érezte magát - mondta a lapnak az egyik magyar turista, aki családjával együtt nyaralt a szállodában. A nő szerint a férfi barátnője éjjel fél kettő körül jelezte a csoport többi tagjának, hogy nagy baj van, Tibort nem sokkal ezután el is vesztette az eszméletét.

A vajhal magas olajtartalma miatt erősen hashajtó hatású lehet. Olaszországban és Japánban tiltólistára került, Kanadában és az USA-ban pedig a csomagoláson kötelező felhívni a vásárlók figyelmét az egészségre gyakorolt különleges hatására Forrás: Táfelspicc

A nő azt is elmondta, hogy a legnagyobb megdöbbenésükre a szálloda munkatársai elsőre nem mentőt, hanem egy pickupból kialakított taxit hívtak a férfihoz.

Nem kaptak szakszerű segítséget

- Abban az étteremben, ami egyébként ahhoz a szállodához tartozik, ahol laktunk, már ettünk péntek előtt is, akkor azonban senkinek semmi baja nem lett - mondta a férfi barátnője a Blikknek. Dia szerint a svédasztalos választékból az asztaltársaság többi tagja is falatozott, ők azonban gyomorrontással megúszták.

A nő azt is elmondta, hogy a vacsorát követően még elmentek vásárolni, és csak 11 óra felé értek vissza a szállodába.

- Elalvás után nem sokkal arra ébredtem, hogy a szerelmem hány. Kimentem a mosdóba, és akkor mondta, hogy ez az állapot már egy ideje tart, és nagyon gyengének érzi magát.

- emlékezett vissza a tragikus estére a nő, aki ezután kért segítségét a velük együtt nyaraló barátaiktól.

Tibort levitték a szálloda portájához, de a nő szerint szakszerű segítséget nem kaptak,

a hotelben senki nem volt, aki értett volna az életmentéshez.

A mentő csak negyven perc múlva érkezett meg, a kórházban pedig már nem tudták megmenteni a férfi életét.

Tibor építési vállalkozóként dolgozott Kecskeméten, előző kapcsolatából két gyermeke született. Unokatestvére a Borsnak azt mondta, hogy hatalmas fájdalom a családnak, hogy ilyen fiatalon elvesztették a férfit.