Dinónézőben jártunk Budapest határában

dinó park budakeszi
Vágólapra másolva!
A Budakeszi Vadaspark aztán kitesz magáért, ha gyerekcsalogatásról van szó. Most komplett őshüllőparkkal bővítették látnivalóik sorát. Gyerekekkel teszteltük le.
Vágólapra másolva!

Hároméves Marci fiam odafelé a kocsiban némi aggodalommal a hangjában érdeklődött, hogy „szabadon lesznek-e a dinók”. Valószínűleg nem adtam számára megnyugtató választ, mert nem tűnt túl lelkesnek a programtól, viszont hatéves bátyja majd kibújt a bőréből, és már arra készült, hogy fogakat és csontokat fog kiásni, mint tavaly nyáron a veszprémi állatkert őshüllőparkjában.

Forrás: Turista Magazin/Nógrádi Attila

Nem olcsó mulatság

Vasárnap 11 körül hosszú sor jelezte a Budakeszi Vadaspark bejáratánál, hogy nem csak mi szereztünk tudomást a június 16-án átadott Dinó Parkról, amelyet sajnos külön nem, csak a vadasparkkal együtt lehet meglátogatni. Ez azért kár, mert

kizárólag kombinált jegyet lehet venni

(felnőtt 2900 forint, gyerek 1600 forint) így anyagilag kissé megterhelő a látogatás, ha csak a dinókra vagyunk kíváncsiak, és a vadaspark többi részét nem szeretnénk megnézni.

Forrás: Turista Magazin/Nógrádi Attila

Az új részleget a szomszédos erdőből kerítették le, és a táblákon kívül mozgó dinoszaurusz jelzi, hogy jó irányba haladunk. A Dinó Park műanyag kapujáról messziről látszik, hogy jelen esetben is

a műfaj nagy klasszikusa, a Jurassic Park adta az ihletet,

és akárcsak a mozifilm, a budakeszi létesítmény is a tudományosság és a szórakoztatás vékony határmezsgyéjén próbál lavírozni.

Forrás: Turista Magazin/Nógrádi Attila

A bejárat mellett rögtön egy játszótér és két meglovagolható dinó fogadja a célközönséget, míg a szülők a tényleg igényesen kidolgozott, kétnyelvű információs táblák olvasásával üthetik el az időt, és rettegve figyelhetik, hogy gyermekeik mikor veszik észre a stratégiai helyre telepített ajándékboltot.

Forrás: Turista Magazin/Nógrádi Attila

A mintegy kéthektárnyi erdős területen 21 őshüllőhasonmást szórtak szét egy tanösvény mentén, fajleíró táblákkal kiegészítve.

A 21 dinóból hat mozgásra és hangadásra is képes,

amit mozgásérzékelőkkel és akkumulátorokkal oldottak meg. Az utolsó simítások elvégzése után vélhetően jobban eldugják majd a vezetékeket, mert egyik-másik hüllő lábánál jól láthatóan kanyargott a tápkábel.

Igényes játszótér dinókkal

Érdekes, mekkora a szórás a makettek kidolgozottsága között, némelyik teljesen élethű, míg jó pár úgy néz ki, mint egy igényes játszótér díszlete. Különösen szegény mozgó Triceratops tűnt emésztési zavarokkal küzdő, Fukusimát megjárt kaméleonnak.

Forrás: Turista Magazin/Nógrádi Attila

A dinók között kanyargó ösvény játékokat is rejt, hol egy ugróiskola, hol egy teke, hol egy óriási csúzli igyekszik feldobni a hangulatot. Kár, hogy a teke habszivacsgolyóját már valakinek sikerült letépnie, viszont a „lődd le a T-Rex-et!” fantázianevű játéknak nagy sikere volt.

Forrás: Turista Magazin/Nógrádi Attila

A kijárathoz visszakanyarodva a már említett játszótér, ajándékbolt és kötelező fotókészítő helyek várják a nagyérdeműt, viszont sajnos műásatásra nem gondoltak, így

ezúttal elmaradt a homokban való csontkeresés.

Én, mondjuk, nem dőltem a kardomba emiatt, mert így nem kellett az autóból egy fél homokozót kiporszívózni utólag.

Forrás: Turista Magazin/Nógrádi Attila

A Dino Park nyitva tartása

A Budakeszi Vadasparkon keresztül megközelíthető Dinó Park hétfőtől péntekig 9-től 17-ig, hétvégén és ünnepnapokon pedig 9-től18-ig tart nyitva.
Forrás: Turista Magazin