Újabb tengerparti városba indít járatot a Ryanair

Bud Spencer forgatási helyszínei
A Pignasecca halpiac Nápolyban
Vágólapra másolva!
A Wizz Air már repül oda.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, a Ryanair mostanában nem egyszerre, hanem fokozatosan jelenti be a téli menetrendjében tervezett új útvonalakat. Február közepén a prágai, valenciai és edinburghi járatok elindításáról adtak ki közleményt, a múlt héten Marrákest jelentették be, most pedig Nápolyt. Utóbbiba októbertől hetente kétszer repülnek majd Budapestről.

A Pignasecca halpiac Nápolyban Forrás: robertharding/Carlo Morucchio/Carlo Morucchio

A közlemények abban is hasonlítanak, hogy a Ryanair egyiknél sem közölt induló jegyárat, csak azt, hogy a járatokra később lehet helyet foglalni. Nápoly így nincs benne még a foglalási rendszerben, de megnéztük a többi, korábban bejelentett célpontot, amelyekre már lehet jegyet venni. Prága például 15 398 forintért megjárható oda-vissza, a marokkói Marrákes pedig 36 358 forintért. Edinburghbe oda-vissza 18 488 forintért lehet elrepülni, Valenciába viszont kifejezetten drága a retúrjegy: 36 731 forint.

Verseny az új útvonalon

A most bejelentett Nápolyt egyébként már repüli a Wizz Air, így itt árverseny várható a két fapados légitársaság között.

Nem mintha eddig nagyon drága lett volna oda repülni.

A legolcsóbb repülőjegyek most 10 ezer forint körül vannak egy irányba Wizz Discount Club tagsággal, de télen volt ennél olcsóbb is. Az árak összehasonlításánál érdemes majd figyelembe venni, hogy a Ryanair jelenleg egy nagy kézipoggyászt és egy kistáskát enged felvinni ingyen a fedélzetre, míg a Wizz Air csak egy kis kézipoggyászt (erről bővebben itt olvashat).