Ausztrália lecsap a szexturistákra

pedofília, pedofil, ázsia
Vágólapra másolva!
Az első pedofilt már le is kapcsolták.
Vágólapra másolva!

Alig lépett hatályba a pedofilokra vonatkozó szigorú törvény Ausztráliában, már le is tartóztatták az első szexturistát, aki ki akart lépni az országból. Julie Bishop külügyminiszter és Michael Keenan igazságügyi miniszter Sydney nemzetközi repülőterén jelentette be, hogy

megállítottak egy pedofilt az okoskapuknál,

ezzel megakadályozták, hogy elhagyja az országot. Jelenleg a rendőrség hallgatja ki a férfit. Azt egyelőre nem tudni, hova akart utazni az illető.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A törvény a pedofíliáért elítélt embereket arra kötelezi, hogy regisztrálják utazási terveiket, engedély nélkül pedig nem hagyhatják el Ausztráliát. Az elkövetők útlevelét bevonhatják a hatóságok. Bishop tájékoztatása szerint tavaly 320 olyan személy hagyta el az országot, akik gyermekek ellen szexuális bűncselekményt követtek el, és nem regisztrálták utazási tervüket.

– célzott a külügyminiszter egyes ázsiai országokra, ahová fapados járatokkal olcsón el lehet repülni Ausztráliából. Amikor idén júniusban a parlament elé terjesztették a törvényjavaslatot, 20 ezer olyan személyt tartottak nyilván az ausztrál hatóságok, akik gyermekek ellen szexuális bűncselekményt követtek el – írja a Sydney Morning Herald.