Embertelenül bántak az idős hölggyel a British Airways gépén

British Airways Airbus A320
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Kocharik Tsamouzian Los Angelesből repült Londonba a British Airways egyik járatán. A gép késve szállt fel, és amíg a kifutón várakozott, az idős asszony ki akart menni a mosdóba. A légiutas-kísérő azonban nem engedte, hogy használja a mosdót, végül a nő nem tudta tovább visszatartani a vizeletét. Mivel a gépen nem volt nála váltás ruha, nem tudott átöltözni. A hölgy végigsírta az utat.
Vágólapra másolva!

A 87 éves Kocharik Tsamouzian nem sokkal a felszállás után szeretett volna kimenni a mosdóba, de a gép 90 percen keresztül vesztegelt a kifutón, és ez alatt az idő alatt az utasok nem használhatták a mosdót.

Az asszony többször is jelezte, hogy ki kell mennie, de a légiutas-kísérő mindannyiszor az útját állta.

A még mindig síró Mrs Tsamouziant a lánya, Aida Behroozi várta a londoni Heathrow repülőtéren. „Remegtem a dühtől – nyilatkozta az idős hölgy lánya a Daily Mailnek. – Anyám többször is megkérdezte a légiutas-kísérőt, hogy kimehet-e vécére, de az folyton azzal jött, hogy egészségügyi és biztonsági okokból nem engedheti ki. Hiába mondta neki anyám, hogy ő egy idős nő, aki nem tudja ennyi ideig visszatartani a vizeletét, a stewardess eléállt, és nem engedte, hogy elhagyja a helyét.”

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Mark Harkin

A bocsánatkérés és a kártalanítás elmaradt

A British Airways elismerte, hogy az eset megtörtént, de Mrs Behroozi azt állítja, hogy az anyja nem kapott a cégtől sem bocsánatkérést, sem kártérítést. „A British Airwayst jól működő repülőgép-társaságnak tartják, de most bebizonyosodott, hogy ez nem igaz.

– nyilatkozta a megalázott hölgy lánya.

A British Airways szóvivője ezt mondta az eset kapcsán: „Magasan képzett légiutas-kísérőink mindent megtesznek az utasok kényelméért, de a Polgári Légiközlekedési Hatóság biztonsági szabályai mindenkire kötelező érvényűek. Ennek értelmében az utasoknak a helyükön kell maradniuk, ha a repülőgép már megkezdte a felszállást.”