Bombariadó a madridi repülőtéren

- Horizontal
Saudi Arabian Airlines flight SVA 226 remains isolated in Adolfo Suarez-Madrid Barajas airport after evacuating 97 passengers and 15 crew members due to a bomb threat on February 4, 2016, in Barajas, 10 km from Madrid. Passengers on a flight to Riyadh from Madrid were evacuated from the plane today after a note that read "11:30 bomb" was found pinned to the inside of the aircraft with a knife, police said. AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE / AFP / PEDRO ARMESTRE
Vágólapra másolva!
Bombafenyegetés miatt általános riasztást rendeltek el csütörtökön néhány órára a spanyol főváros Adolfo Suárez Madrid-Barajas repülőterén - közölte a légikikötő üzemeltetéséért felelős vállalat.
Vágólapra másolva!

A Saud Airlines SVA226-as Madrid-Rijád útvonalon közlekedő járatának kapitánya még az indulás előtt jelezte, hogy bombafenyegetést kaptak. Az utasokat azonnal leszállították, a repülőgépet pedig a szabályoknak megfelelően elkülönítették, és a szakemberek megkezdték az átvizsgálását.

A Saud Airlines SVA226-as járata Forrás: AFP/Pedro Armestre

Ezután az általános riasztás szintjét csökkentették, és a repülőtér 4-es termináljának területére korlátozták, amíg a szakértők befejezik a munkát. Jorge Fernández Díaz belügyminiszter újságíróknak nyilatkozva elmondta: összesen 97 utast és 15 fős legénységet szállítottak le a gépről.

Egy kézzel írt papírt találtak arról, hogy bomba lehet a repülőn,

a kapitány ezután tájékoztatta a légi irányítást, és döntött úgy, hogy nem száll fel.

A hatóságok azt valószínűsítik, hogy a bombafenyegetés hamis.