21 millióba kerül egy éjszaka a világ legdrágább szállodáiban

A világ legdrágább szállodái,The Mark
Vágólapra másolva!
Nem a magyar átlagfizetésre tervezték ezeket a lakosztályokat.
Vágólapra másolva!

Vannak, akiket egyáltalán nem érdekel a pénz, viszont elvárják a maximális kényelmet, ha szállodát választanak. Az ő igényeiket szolgálják ki azok a luxus hotelek, amelyekről az Elite Traveler magazin készített listát az áruk alapján. A rangsor élén olyan lakosztályok állnak, ahol egy éjszaka többe kerül, mint amennyi Magyarországon a tízéves nettó átlagkereset. Az alábbi árak egy éjszakára értendők.

1. Five Bedroom Terrace Suite, The Mark, New York, USA – 75 000 dollár (21,2 millió forint)

Forrás: The Mark

Az Upper East Side-on található Mark Hotel 1115 négyzetméteres penthousa nemcsak a világ legdrágább lakosztálya, de valószínűleg a legextravagánsabb is. Az 1927-ben épült szálloda két felső szintjét elfoglaló lakosztályban öt hálószoba, hat fürdőszoba, egy 24 embert kiszolgálni képes étkező és egy 232 négyzetméteres terasz van, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik New York felhőkarcolóira és a Central Parkra.

2. Royal Penthouse Suite, President Wilson Hotel, Genf, Svájc – 75 000 dollár (21,2 millió forint)

Forrás: Hotel Président Wilson

Saját liftje, konditerme, billiárd asztala, Steinway zongorája van, és csodálatos kilátás nyílik a balkonjáról a Genfi tóra. Rengeteg híresség lakott már itt, többek között Michael Jackson, Richard Branson, Rihanna és Bill Gates élvezte az 1800 négyzetméteres 12 hálószobás lakosztály kényelmét.

3. Hilltop Estate, Laucala Island Resort, Fidzsi – 44 000 dollár (12,5 millió forint)

Forrás: Laucala Island Resort

Nem elég, hogy drága, de kérvényt kell benyújtani, hogy az ember itt költhesse el a pénzét. A sziget a Red Bull tulajdonosáé, Dietrick Mateschitzé, és összesen 25 villa van rajta, de ez a legjobb. Fantasztikus panoráma, ingyen masszázs, lovaglás a strandra.

4. Penthouse Suite, Hotel Cala Di Volpe, Porto Cervo, Szardínia, Olaszország – 38 000 dollár (10,8 millió forint)

Forrás: Hotel Cala di Volpe

A szardíniai hotel lakosztálya három hálószobával, szoláriummal, saját medencével és fitness-szobával rendelkezik, és mind a három fürdőszobához jacuzzi tartozik.

5. Sterling Suite, The Langham Hotel, London, Egyesült Királyság - 35 500 dollár (10 millió forint)

Forrás: The Langham

A tavalyi felújítás után a 450 négyzetméteres penthouse 12 vendéget tud fogadni hat hálószobában. Saját lift, inas, rengeteg márvány és tükör, no meg szabad belépés a The Langham Clubba.

6. Sky Villa, Palm Resorts, Las Vegas, USA – 35 000 dollár (9,9 millió forint)

Forrás: Palms Resort

A kétszintes villába saját lifttel lehet feljutni, a balkonra épített medencéből kilátás nyílik a város híres utcájára, a Stripre. Szauna és 24 órás inasszolgálat is jár hozzá. Hétköznap már 25 ezer dollárért is ki lehet bérelni.

7. Penthouse Suite, Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez, Cannes, Franciaország – 33 800 dollár (9,6 millió forint)

Forrás: Grand Hyatt Cannes Hôtel Martinez

A 300 négyzetméteres, négy hálószobás lakosztály jacuzzijából gyönyörködni lehet a cannes-i öbölben. A híres filmfesztivál idejére az ára tovább emelkedik a város legdrágább szállásának.

8. The Shangri-La Suite, Shangri-La Bosphorus, Isztambul, Törökország – 30 400 dollár (8,6 millió forint)

Forrás: Shangri-La Bosphorus

A 366 négyzetméteres lakosztály az isztambuli Shangri-La hotel felső emeletén terül el, ahonnan remek kilátás nyílik a Boszporuszra. A fürdőszoba tükrében beépített televízió van.

9. The Jewel Suite, Lotte New York Palace, New York, USA – 25 000 dollár (7,1 millió forint)

Forrás: Lotte New York Palace

A padlótól a mennyezetig tartó ablakokból csodálatos kilátás nyílik a Chrysler Buldingre és az Empire State Buildinre, a lakosztály igazi különlegessége azonban a nagy lépcsőnél található hat méteres csillár. A tágas teraszon jacuzzi is van.

10. The Faena Suite, Faena Hotel, Miami Beach, USA – 20 000 dollár (5,7 millió forint)

Forrás: Faena Hotel

Ez a legújabb szereplő Miami Beach luxus hotelei közül, tavaly decemberben nyílt. A lakosztályból remek kilátás nyílik a tengerpartra.