Durván támadják a Ryanairt a brüsszeli robbantások kapcsán

Ryanair repülőgép Boeing 737-800 B737
Vágólapra másolva!
A légitársaság csak a szokásos díjért foglalt volna át egy csoportot korábbra.
Vágólapra másolva!

Még a brit parlament alsóházában is nekimentek a Ryanairnek azért, mert csak a cég szabályzatában foglalt díj ellenében lett volna hajlandó a tervezettnél korábban hazavinni egy brit csoportot. A 28 főből álló társaság Manchesterből utazott Brüsszel Charleroi repülőterére kedden, a Brüsszelben elkövetett terrortámadások napján. A csoport az Európai Parlament egyik brit munkáspárti képviselőjének meghívására utazott Belgiumba.

Hamarabb mentek volna haza

Bár a visszajegyük szerdára szólt, amikor értesültek a terrortámadásokról, még aznap szerettek volna visszautazni Manchesterbe. Ezt azonban a Ryanair csak összesen 6 ezer font (2,4 millió forint) ellenében vállalta volna. Az egyik résztvevő dühös üzeneteket küldött a Twitter-oldalán.

Az eset nagy port vert fel Nagy-Britanniában. Bill Esterson képviselő még a parlament alsó házában is felhozta az ügyet. A házelnökön keresztül

kérte a minisztereket, hogy lépjenek közbe a Ryanairnél és más légitársaságoknál,

és segítsék hazatérni azokat, akik ezt szeretnék – írja a Telegraph.

A csoport egy másik tagja is gyalázatosnak nevezte azt, ahogy kezelte őket a Ryanair. A férfi állítólag két órán keresztül próbálta meg telefonon elérni a Ryanair ügyfélszolgálatát, de nem sikerült neki.

Kevés hely volt a Ryanair gépén

A Ryanair szóvivője nem látott okot a szabályoktól való eltérésre. Mint mondta, a csoport tagjai fejenként 20 fontot (8 ezer forintot) fizettek a visszaútra szóló jegyeikért. A dátum módosításának díja darabonként 60 fontba (24 ezer forint) lett volna, a jegyárkülönbözet pedig 154 font (61 100 forint).

Ennek oka, hogy csak 28 szabad ülőhely volt már csak az aznapi járaton.

Képünk illusztráció Forrás: Polesz Ábel

„Ez a csoport nem fogadta el ezt a módosítást, amihez joguk van, így örömmel üdvözöljük őket a menetrend szerinti járatunkon Brüsszel Charleroi-ból” – mondta a szóvivő. Hozzátette, hogy sajnálják az okozott kényelmetlenséget, de a prioritásuk tegnap az volt, hogy a zaventemi járattörlésekkel érintett utazók problémáját kezeljék.

Szavazzon!

Ön szerint kinek volt igaza?