Törökországban épülhet a világ legnagyobb Szűz Mária-szobra

Monumento a la Virgen de la Paz Szűz Mária Trujillo Venezuela
Ez a venezuelai szobor volt a rekordtartó idén januárig
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb Szűz Mária-szobra épülhet a nyugat-törökországi Izmir tartomány Selcuk körzetében, a történelmi Epheszosz közelében - számolt be róla a Vatan című török napilap hétfőn.
Vágólapra másolva!

Zeynel Bakici, Selcuk város polgármestere az újságnak azt nyilatkozta, hogy az alkotás legalább olyan tekintélyt parancsoló lesz, mint a New York-i Szabadság-szobor vagy a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobra. Azt azonban,

hogy pontosan mekkora szobrot építsenek, még nem döntötték el.

Ez a venezuelai szobor volt a rekordtartó idén januárig Forrás: Wikipedia

Bakici emlékeztetett arra, hogy az UNESCO tavaly Epheszosz antik romvárossal együtt felvette a világörökségi listára Szűz Máriának a közelben álló, feltételezett lakóházát is, ahol Mária a hagyomány szerint Krisztus halála után élt.

Fellendülhet a turizmus

Selcuk polgármestere kiemelte, hogy míg hozzájuk évente 2,5 millió turista érkezik, addig a tízezer lakosú Fatimát Portugáliában kétszer annyian látogatják. Hozzátette: még Chile fővárosában, Santiagóban a 22 méter magas Szűz Mária-szobrot is ezrek keresik fel minden évben.

A jelenlegi rekordtartó szintén Venezuelában van, és 62 méteres Forrás: Wikipedia

A világ legmagasabb Szűz Mária-szobra egyébként Venezuelában található. A 62 méteres Monumento Manto de María Divina Pastora emlékművet idén január 13-án adták át Barquisimetóban. Az előző rekordtartó szintén Venezuelában volt, a 46,7 méteres Monumento a la Virgen de la Paz Trujillóban.