Nappal zsinagóga, éjjel romkocsma

A Dohány utcai zsinagóga
Vágólapra másolva!
Budapestet ajánlja a népszerű amerikai internetes lap.
Vágólapra másolva!

Öt plusz két programot ajánl a Budapestre látogató amerikai turistáknak a Huffington Post. A népszerű internetes lap szerzője először képbe teszi az olvasót: a Duna által kettévágott városban

a dombos Buda inkább lakóövezet, míg a történések a pesti oldalon vannak.

1. Kávéházak
A lap elsőként azt ajánlja, hogy próbáljuk ki valamelyik régi, de eredeti pompájában felújított kávéházat. A szerző külön megemlíti a Gerbeaud-t, a BookCafé Párizsi Áruházat, a New York Kávéházat, a Café Centrált, a Művész Kávéházat és a Café Gerlóczyt.

A New York Kávéház belülről Fotó: Bielik István - Origo

2. Tömegközlekedés
A szerző lelkendezve ír a budapesti tömegközlekedésről, amellyel mindenhová el lehet jutni. Arra azonban figyelmezet, hogy a felszállás előtt vegyünk menetjegyet vagy bérletet, mert

3. Régi zsidónegyed
A lap beszámol arról, hogy a holocaust idején a Nyilaskeresztes Párt segítségével szinte teljesen kiirtották a virágzó zsidó életet, de - bár most a szélső jobb párt, a Jobbik fenyegeti őket - még mindig élnek zsidók Budapesten.

A régi zsidónegyedben nappal érdemes megnézni a Dohány utcai zsinagógát,

betérni egy kóser étterembe és megnézni a megrendítő emlékműveket, éjszaka pedig elindulni egy romkocsmatúrára, kezdve a Szimpla Kerttel.

A Dohány utcai zsinagóga Forrás: Carlo Morucchio

4. Emléktárgyak
Nem kell vagyonokat költeni egyedi szuvenírekre – írja a szerző. A Belvárosban több bolt is van, például a Rododendron Art & Design Shop és a Printa, ahol jópofa dolgokat lehet vásárolni.

5. Opera
A lap cikke szerint még annak is érdemes eltölteni egy estét az Operaházban, aki nem szereti ezt a műfajt. A jegyek olcsók, az épület lenyűgöző, ha pedig unnánk az előadást, a szünetben át lehet menni a közeli Művész Kávéházba, vagy sétálni a gyönyörű Andrássy úton.

A Magyar Állami Operaház nézőtere Forrás: Magyar Állami Operaház

A szerző ezen túl még két tippet ad: kipróbálni Budapest híres termálfürdőit, például a Széchenyit, és Trabanttal túrát tenni, például a Memento Parkba. Szállásnak a Gerlóczyt ajánlja, utazásra pedig a Delta vagy az American átszállásos járatait, mivel nincs közvetlen légi kapcsolat az Egyesült Államokból Magyarországra.

Szavazzon!

Ön mit gondol az ajánlásról?