Szembekerült egymással két, utasokkal teli repülőgép

Overview of Delhi airport delhi AIRPORT business way floor steel perspective WHITE COLOUR CAST LAMP carpet view STATUE YELLOW COLOUR CAST urban BOARD bright CORRIDOR LIGHT DEPARTURE clean people hall TECHNOLOGY hallway BUILDING modern WINDOW ESCALATOR roo
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Kis híján összeütközött két repülőgép a kifutópályán kedden az indiai főváros, Újdelhi nemzetközi repülőterén.
Vágólapra másolva!

A repülőtéren dolgozó egyik illetékes számolt be arról, hogy az Indira Gandhi egykori kormányfő nevét viselő légikikötő belföldi terminálján egyelőre ismeretlen okból szembekerült egymással két utasokkal teli repülőgép.

Felszállás, leszállás

Az egyik gép éppen indulni készült, és meg is kapta a felszállási engedélyt, míg a másik éppen leszállt ugyanarra a kifutópályára. A tragédiát a pilóták akadályozták meg.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Nem tudni, ki hibázott

A helyi légügyi hatóság alapos vizsgálatot rendelt el a csaknem tömegszerencsétlenségbe torkolló eset ügyében. Az első értékelések szerint az irányítókkal folytatott rádióbeszélgetések során történhetett valamilyen félreértés, de egyelőre nem tudni, hogy a toronyban vagy valamelyik gép fedélzetén hibáztak.

Kicsúszott a pályáról

Pár órával korábban 15-en sérültek meg a szintén indiai Goa repülőterén, mert egy utasszállító repülőgép felszállás közben kicsúszott a kifutópályáról.