Így küzdöttek a lángokkal a római reptér közelében

Róma, 2015. július 29.
Erdőtűz pusztít a római Fiumicino repülőtér szomszédságában lévő fenyőerdőben 2015. július 29-én. (MTI/EPA/Massimo Percossi)
Róma, 2015. július 29. Erdőtűz pusztít a római Fiumicino repülőtér szomszédságában lévő fenyőerdőben 2015. július 29-én. (MTI/EPA/Massimo Percossi)
Vágólapra másolva!
Újraindult a Leonardo Da Vinci római nemzetközi légikikötő forgalma, de a járatok jelentős késésével kell számolni a repülőtér közelében szerdán keletkezett erdőtűz miatt.
Vágólapra másolva!

Az olasz légiforgalmi hatóság (Enac) bejelentése szerint a fiumicinói repülőtérként ismert római légikikötő újra üzemel, de még idő kell a forgalom akadálymentes helyreállításához.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi

Száz hektárnyi tengeri fenyőerdő égett le a római tengerparton levő repülőtér közelében.

A továbbra is másfél kilométer széles "tűzfrontot" tíz tűzoltó osztag oltja, valamint az olasz polgári védelem helikopterei és vízszállító repülőgépei is. A tűzoltóság közleménye szerint a lángokat ellenőrzés alatt tartják.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi

A tűz az első információk szerint a repülőtér közelében levő tengerparti bozótokban keletkezett és átterjedt a közeli fenyőerdőre is, amely védett természeti övezetnek számít. A légikikötőt magas füstoszlop borította be. A forró szél miatt gyorsan terjedő lángok az egyik repülőtéri parkolót is megközelítették. Esterino Montino,

Fiumicino városának polgármestere nem zárta ki, hogy a tűz szándékos gyújtogatás miatt keletkezett.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi

A repülőteret övező tűz és füst miatt néhány órára leállították a Leonardo Da Vinciről felszálló járatokat és korlátozták az érkező járatok leszállását is. A repülőtér forgalma gyakorlatilag teljesen megakadt. Az érkező gépek utasai mobiltelefonon arról számoltak be a sajtónak, hogy

több mint egy órán át ültek a fedélzeten, mivel a füst miatt nem engedték őket kiszállni.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/-------------------