Ittas volt a repülőgép személyzete

AirBaltic Boeing 737
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Beleértve mindkét pilótát.
Vágólapra másolva!

Az AirBaltic fapados légitársaság Boeing 737-es gépe Norvégia fővárosából, Oslóból a görögországi Krétára indult volna a fedélzetén 109 emberrel,

de megtagadták tőle a felszállást.

Az utasoknak először azt mondták, hogy a pilóta rosszul érzi magát, a valóság azonban egy kicsit másképp nézett ki.

Ötből négy

A rendőrség ugyanis ellenőrzést hajtott végre az indulni készülő repülőn egy bejelentő tippje alapján, aki azt állította, hogy a gép személyzete ittas. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az ötfős személyzetből négy embernek – beleértve mindkét pilótát - 2 ezrelék felett volt a vérében az alkoholszint.

A kép illusztráció Forrás: Flickr/Aero Icarus

A személyzet ittas tagjait kórházba vitték alaposabb vizsgálat céljából. Az utasoknak előbb azt mondták, vegyék fel a csomagjukat, később csak a biztonsági kapun kellett még egyszer átmenniük – idéz egy utast a Dagbladet norvég lap. A gép több órás késéssel vittel el az őket, miután másik személyzet érkezett.

Zéró tolerancia

Janis Vanagds, az AirBaltic szóvivője az LSM lett lapnak elmondta, hogy a légitársaság zéró toleranciát alkalmaz a személyzet alkoholfogyasztásával kapcsolatban.

– tette hozzá. „Ha megvannak az eredmények, megtesszük a szükséges lépéseket" – mondta a szóvivő, aki elnézést kért az utasoktól a történtek miatt.