Átszűrték a fekáliát a pilóta kidobott töltényei miatt

United Boeing 767
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
A United kapitánya a vécén húzta le a lőszert, mert félt a német hatóságoktól.
Vágólapra másolva!

A United légitársaság Boeing 767-400 típusú gépe az amerikai Houstonból Münchenbe repült, amikor a kapitány felfedezte, hogy véletlenül a táskájában maradt 10 töltény. Mivel azok bevitele tilos Németországba,

úgy döntött, hogy megszabadul tőlük.

Az Aviation Herald értesülése szerint a golyókat az egyik szemetes tartályba dobta.

Nem várt fordulat

A pilóta balszerencséjére azonban az egyik utas elveszítette a gyűrűjét, a keresésben segítő légiutas-kísérők pedig a szemeteseket is átvizsgálták. Egyikük így találta meg a kidobott töltényeket, amelyeket az előírásoknak megfelelően odavitt a kapitányhoz, és jelentést tett róluk.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Aero Icarus

A kapitány ekkor újabb hibát követett el, mert egyszerűen lehúzta a töltényeket vécében. Később, amikor a légiutas-kísérő érdeklődött a golyók sorsáról, a pilóta rájött, hogy a stewardess jelentést fog írni az esetről, elmondta, mit tett, és a repteret is értesítette erről.

Kétszer is átszűrték

A leszállás után a repülőt a müncheni repülőtér egy távoli pontjára irányították. A tűzoltók védőruhában ürítették ki és szűrték át a vécétartályok tartalmát, de csak 6 golyót találtak. A német polgári légügyi hatóság nem engedte tovább a gépet, és

újabb szűrést hajtottak végre,

aminek eredményeképpen megtalálták a maradék négy töltényt is.

A müncheni repülőtér Forrás: Flickr/Craig Wyzik

A repülő összesen hat óráig maradt a földön, és 4 óra 15 perces késéssel indulhatott csak tovább Washington Dulles repülőterére. Az Aviation Heraldnak két hétig tartott, amíg a német légügyi hatóság megerősítette az információit, az elveszett gyűrű kivételével.

Tilos felvinni a fedélzetre

Lőszer szállítása az Egyesült Államokban is csak a feladott csomagban lehetséges az erre vonatkozó szabályok betartásával, kézipoggyászban nem. A töltények bevitele Németországban is tilos.