Sivatagi örömtánc a fegyveresek gyűrűjében

Tunézia fesztivál
Vágólapra másolva!
Tunézia nem a világ legbiztonságosabb helye, a déli része pedig végképp nem az. De hogy néz ki egy elektronikus zenei fesztivál ott, ahol a Csillagok háborúját is forgatták?
Vágólapra másolva!

Dél-tunéziai utazásunk egyik csúcspontja az idén második alkalommal megrendezett Les Dunes Electroniques volt. Hasonló rendezvénnyel egyébként Marokkóban is találkozhatunk és Transsahara Festival néven fut, de talán Tunéziában ez azért nagyobb szám, mert itt jóval instabilabb az aktuális politikai helyzet. Külön érdekesség, hogy a rendezvényt a tradicionális délen, Algériától nem messze tartották meg, nem a part mentén, északon, a klasszikus turistaövezetben.

Kis parti volt kis területen, egy színpaddal, ám annál színvonalasabb, a rezgések pedig abszolút pozitívak voltak végig. Az egész fesztiválban volt egy olyan „csak azért is" üzenet, hogy a nehéz idők ellenére is jól akarják érezni magukat az idelátogatók. Lazulni akartak egy nagyot, hogy elfeledjék a vészterhes hétköznapokat.

Fegyveres őrök mindenhol

A helikopterekből és a buckákat folyamatosan figyelő fegyveresekből azért lehetett érezni, hogy nem egy problémamentes helyszínen és időszakban tartották a fesztivált, de ez talán még intenzívebbé tette az egészet. A Szahara homokbuckái és a Star Wars forgatási helyszínei pedig tovább fokozták az élményt.

A teljes film Magyarország legnézettebb közösségi tévéjében, az OzoneNetwork csatornán látható, egyes szolgáltatóknál már HD minőségben is. Premier április 10-én 22 órakor.