Májustól görögökkel is repülhetünk Torontóba

A SkyGreece honlapja
Vágólapra másolva!
A SkyGreece Airlines bejelentette, hogy új közvetlen járatot indít a magyar fővárosból Torontóba május 21-től, heti két alkalommal. Feltéve, ha akkorra beüzemelik a légitársaság honlapját.
Vágólapra másolva!

A görög központú légitársaság Boeing 767-300ER típusú gépe hetente 548 ülőhelyet nyújt Budapest és Toronto között. A 2012-ben alapított görög légitársaság bejelentése szerint új torontói járatuk 2015. május 21-től minden csütörtökön és szombaton száll majd le Budapesten.

Nyáron ketten is repülik az útvonalat

A bejelentés alig pár hónappal azután érkezett, hogy a kanadai Air Transat úgy döntött, június 18-tól járatot indít Torontóból Budapestre, egy rövid közbülső megállóval Montrealban. Az Airbus A330-200 típusú gépek csütörtökönként közlekednek majd, és 345 személyt szállíthatnak.

A SkyGreece légitársaság gépe Forrás: SkyGreece

Az új járat indításával kapcsolatban Denis Codere, a SkyGreece Airlines kereskedelmi igazgatóhelyettese optimista volt. A Budapest Airport közleményében így nyilatkozott: „Az új, Toronto és Budapest közötti légi összeköttetésünk sikere szinte biztosra vehető. A magyar turisztikai iparág minden évben növekszik, Budapest pedig egy kihagyhatatlan város a kanadai utazók számára."

Egyelőre halott a honlapjuk

Szerettük volna megnézni, mennyiért kínál jegyeket a társaság Budapestről Torontóba, a SkyGreece honlapján azonban nemcsak foglalási rendszer, de gyakorlatilag semmilyen információ nincs, mindössze a Facebook-oldalukra mutat egy link. A Wikipedia szerint a céget 2012-ben alapították görög és kanadai vállalkozók, akik komoly tapasztalatokat szereztek a repülésben és turizmusban.

A SkyGreece honlapja Forrás: Origo

A SkyGreece egyébként épp két napja jelentette be, hogy Zágráb és Toronto között is közvetlen járatot indít. Ott június 22-én indul az első, és október 15-én repül az utolsó gép, heti egy alkalommal.

Márciustól indul az értékesítés

A Budapest Airporttól az információt kaptuk, hogy a SkyGreece magyarországi vezérügynöke (GSA) a B2Sky Travel. Felhívtuk a cég ügyvezető igazgatóját, Kovács Juliannát, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy SkyGreece honlapja március 1-jétől indul. Előbb az interneten keresztül indul el az értékesítés, aztán az utazási irodák által használt értékesítési rendszerekben is lehet majd jegyet venni. Az ő feladatuk az értékesítésösztönzésen kívül a magyar nyelvű honlap és ügyfélszolgálat megteremtése. Megkérdeztük a jegyek várható árát is, erre azonban egyelőre csak annyit mondott az ügyvezető, hogy az kedvező lesz, és a február végi Utazás Kiállításon tervezik nyilvánosságra hozni.