Lejárt a pilóta munkaideje, megszívták az utasok

A Air France Airbus A380-as gépe Manchesterben
Vágólapra másolva!
Az Air France óriásgépe hatórás késéssel indult, de a kálvária csak ezután kezdődött.
Vágólapra másolva!

Eleve rosszul kezdődött az utazásuk azoknak, akik vasárnap este New Yorkból Párizsba szerettek volna repülni az Air France járatával. A nagy hó miatt csak hatórás késéssel tudott felszállni a hatalmas, Airbus A380-as típusú gépük a John F. Kennedy repülőtérről. Az igazi viszontagság azonban csak ezután kezdődött.

Lejárt a munkaidő

A pilóta ugyanis a gépet az angliai Manchesterben tette le, mivel lejárt a számára törvényben engedélyezett munkaideje. Egy francia utas beszámolója szerint a kényszerű kitérőről nem kaptak tájékoztatást. Elmondta, hogy a fedélzeten volt három olyan kisgyerek is, akik felügyelet nélkül voltak, és sírva fakadtak.

A Air France Airbus A380-as gépe Manchesterben Forrás: Forrás: Youtube/World Aviation HD

Mivel más pilótát nem tudott biztosítani, a pórul járt utasokért az Air France egy Airbus A320 gépet küldött, amely természetesen nem tudott elvinni mindenkit a világ legnagyobb utasszállítójáról, amely összesen 538 utast képes szállítani. Később érkezett értük egy A318-as, de az sem volt elég. Végül még egy A320-as küldtek Manchesterbe, így volt, aki 12 órát volt kénytelen várni a manchesteri repülőtéren.

A helyzetet súlyosbította, hogy az egyik utas állítólag rosszul lett, akiért mentőt hívtak – írja a Manchester Evening News.