Budapesti lett a legjobb hotel Európában

A budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace szálloda
Europe, Hungary, Budapest, Pest, the palace belonged to the Gresham insurance company which built in 1847 the present building designed by Zsigmond Quittner in 1906.
Vágólapra másolva!
A TripAdvisor legújabb ranglistája más meglepetéseket is tartalmaz. A legjobb hotel például a Maldív-szigeteken található.
Vágólapra másolva!

A Four Seasons Hotel Gresham Palace lett a legjobb európai hotel a TripAdvisor 2015-ös ranglistáján. A világ egyik legnépszerűbb utazási oldalán a szállodákat a felhasználók értékelése alapján rangsorolják. Az oldalt havonta 315 millióan látogatják, és több mint 200 millió értékelést osztottak meg már rajta.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace olyan szállodákat előzött meg Európában, mint az ausztriai Tuxban lévő Hotel Alpin Spa Tuxerhof, az olaszországi Riccionéban lévő Hotel Belvedere, valamint a portugáliai Quinta do Lagóban működő Four Seasons Country Club. Az európai top 25-ben mindössze öt hotel szerepel a rendszerváltó országok szállodái közül.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace esti kivilágításban Forrás: Photononstop/Emilie Chaix

Az európai első helyezés a világranglistán a negyedikre volt elegendő a Four Seasons Hotel Gresham Palace számára. Ezt a listát egy maldív-szigeteki szálloda vezeti, a Lankanfushi n lévő Gili Lankanfushi Maldives, amelyet a Costa Rica-i La Fortuna de San Carlosban található Nayara Hotel, Spa & Gardens, valamint a kambodzsai Siem Reapben működő Shinta Mani Club Siem Reap követ.

Kevés a vidéki szálloda

A magyar listát értelemszerűen a Four Seasons Hotel Gresham Palace vezeti, mögötte a szintén budapesti Hotel Palazzo Zichy és az Iberostar Grand Hotel Budapest található. Az első huszonötben mindössze három vidéki szálloda szerepel: a mátraházai The Residence Ozon Conference & Wellness Hotel, a szegedi Art Hotel Szeged és a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemet Hotel & Conference Center.