Rezsicsökkentés a világ tetején

Kép a lezúduló lavináról
The avalanche that killed at least thirteen sherpas is pictured as it barrels down a mountain in the Mount Everest Region on April 18, 2014. Rescuers on Mount Everest April 19 found the body of a 13th Nepalese guide buried under snow as authorities ruled out hope of finding any more survivors from the deadliest accident ever on the world's highest peak. AFP PHOTO/Buddhabir RAI
Vágólapra másolva!
Sokkal olcsóbb lesz felmászni a Mount Everestre Nepálban.
Vágólapra másolva!

Több mint felével csökkenti a Mount Everest megmászásához szükséges illetékeket Nepál. A lépésre a 16 halálos áldozatot követelő áprilisi, majd a 43 ember halálával járó októberi lavinaszerencsétlenségek után szánta rá magát a kormányzat, hogy visszacsábítsa az elpártolni látszó túrázókat és hegymászókat.

A külföldieknek 2015. január 1-től 11 ezer dollárnyi összeget (2,7 millió forint) kell fizetniük a Mount Everest megmászásáért a korábbi 25 ezer dollár helyett - jelentette a BBC. A brit közszolgálati csatorna tudósítója szerint azonban sok hegymászó aggódik, hogy az árcsökkentés még több érdeklődőt vonz az amúgy is zsúfolt hegyre.

Az áprilisi gyilkos Lavina Forrás: AFP/Buddhabir Rai