Budapesti hotel is van a legjobb európai tízben

A budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace szálloda
Europe, Hungary, Budapest, Pest, the palace belonged to the Gresham insurance company which built in 1847 the present building designed by Zsigmond Quittner in 1906.
Vágólapra másolva!
A legjobb magyarországi hotel a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace, míg a világ legjobbja egy svájci szálloda lett a TripAdvisor felhasználói szerint.
Vágólapra másolva!

A budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace a kilencedik lett azon a listán, amelyet a TripAdvisor felhasználóinak értékelései alapján készítettek Európa legjobb szállodáiról. „Ezt a hotelt egyetlen szóval lehet leírni: pompás! A külső lobbitól a szép vendégszobáig. Ikonikus, elbűvölő, meghökkentő" – idézi egy vendég véleményét az amerikai utazási oldal.

A budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace Forrás: Photononstop/Emilie Chaix

Az ötcsillagos szálloda, ahol augusztusra 295 euróért találtunk kétágyas szobát, természetesen a magyar listát is vezeti. Második helyezett a szintén budapesti Hotel Palazzo Zichy, amely egy korábbi rangsorban, ahol a kiszolgálás minőségét értékelték, a legjobb magyarországi szálloda lett. A mostani listán a harmadik az Opera Garden Hotel & Apartments, a negyedik a Hotel Parlament, az ötödik a Corinthia Hotel Budapest lett. A magyarországi első 25-ben csak két vidéki szálloda szerepel: a 18. helyen a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa, a 22.-en pedig a Silvanus Hotel Visegrád.

Európában a legjobb szállodának a svájci Pontresinában található Grand Hotel Kronenhofot tartották a TripAdvisor felhasználói. Az alpesi környezetben működő hotel lett egyúttal a világ legjobbja is, megelőzve a hongkongi The Upper House-t és a Maldív-szigeteki Gili Lankanfushi Maldives szállodát. Európában a második a rodoszi Lindos Blu, a harmadik pedig az isztambuli Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet lett.

A svájci Grand Hotel Kronenhof Forrás: Wikipedia