Napi légi járat indult Belgrád és Budapest között

Air Serbia
Photo shows a model of an Air Serbia (formerly JatAirways) airplane during a presentation in Belgrade on August 1, 2013. Abu Dhabi-based Etihad Airways said on August 1 that it signed an agreement with Serbia to acquire 49 percent of its loss-making JatAirways, which will be rebranded as Air Serbia. The Gulf fast-growing carrier and the government of Serbia have agreed "both to inject $40 million" in the Serbian national carrier, a statement said. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Az Air Serbia szerb légitársasággal több balkáni célpontra és Abu-Dzabiba is el lehet jutni.
Vágólapra másolva!

A légitársaság ATR-72-es típusú gépe kedden reggel már az új menetrend szerint szállt fel a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren – jelentette az Air Serbia. A megújuló szerb nemzeti légitársaság ezentúl átszállást is biztosít a szerb fővárosból a Balkán és Abu-Dzabi irányába.

A korábban Jat Airways néven működő Air Serbia azok után váltott nevet 2013 októberében, hogy stratégiai megállapodást kötött az Etihad Airwayszel. Ennek keretében az Etihad megszerezte a szerb fuvarozó részvényeinek 49 százalékát és a menedzsmentjogokat öt évre. A szerb állam 51 százalékkal és a kilencfős igazgatóságban öt fővel képviselteti magát a vállalatban.