Kétszázezer egy éjszaka a ronda toronyban

Tower Park Praha, ONE ROOM HOTEL
Kilátás a fürdőkádból
Vágólapra másolva!
Az egyszobás prágai hotelben akár a fürdőkádból is gyönyörködni lehet a panorámában.
Vágólapra másolva!

Prága egyik legrondább épülete az 1985 és 1992 között felépített Žižkovi tévétorony, amely 216 méter magas. A kommunista építészet csúfságát 2011-2012-ben felújították, ma Tower Park Prahának hívják. 2013 februárjában megnyílt benne egy exkluzív hotel is, 68 méterrel a föld felett.

Ahogy a neve is utal rá, a ONE ROOM HOTEL mindössze egyetlen lakosztályt kínál a vendégeknek, azt viszont borsos áron: a szobaár 18 és 25 ezer korona (203 és 282 ezer forint) két főre attól függően, hogy hétköznap vagy hétvégén veszik ki. Tény, hogy ezért a pénzért pazar panorámában gyönyörködhetnek a vendégek, amelyet nem csúfít el magának a toronynak az épülete.

A látványt akár a kádból is lehet élvezni, ezen felül pedig 24 órás személyzet, érkezéskor egy üveg pezsgő, friss gyümölcsök, mosoda, cipőfényezés, wifi, valamint korlátlan hozzáférés is jár a kilátótoronyba. A vendégnek a közlekedéssel sem kell bajlódnia: Prágában és külvárosaiban luxusautó viszi és hozza őket, ezen felül pedig 500 kilométer fuvar jár nekik. Pár lépcsőfokra a hotel alatt egy étterem és egy bár is található.

Lucie Černá, a Tower Park Praha értékesítési igazgatója az Origo kérdésére elmondta, hogy a ONE ROOM HOTEL eddig nem fogadott magyar vendéget. Hogy mennyire nehéz lefoglalni a lakosztályt, arra azt felelte, hogy van, amikor akár másnapra is oda tudják adni, de ünnepnapokra vagy egyéb különleges napokra érdemes előre foglalni.

A Tower Park Praha messziről Forrás: Jakub Kafan
A Tower Park Praha közelről Forrás: AFP/Michal Cizek
A Tower Park Praha alulról Forrás: Jakub Kafan
A ONE ROOM HOTEL szobája Forrás: Jakub Kafan
Tévé és minibár Forrás: Jakub Kafan
Kilátás a fürdőkádból Forrás: Jakub Kafan
A különterem Forrás: Jakub Kafan
Az étterem Forrás: Jakub Kafan