Luxus ázsiai módra

Begawan Giri Hotel, Bali
Begawan Giri Hotel, Bali
Vágólapra másolva!
Ezekben a hideg napokban sokan álmodozhatnak melegről, tengerről és pálmafákról. Vannak, akik meg is engedhetik maguknak ezt. Nézze meg, milyen szállodák várják őket Dél-Kelet-Ázsiában.
Vágólapra másolva!

Hotel Napasai

Koh Samui a harmadik legnagyobb sziget Thaiföld déli részén. Az 1980-as évekig Koh Samuit a Kínai-tenger gyöngyszemének nevezték, és kizárólag kínai halászemberek lakták. Azóta viszont lenyűgöző strandjai évről-évre egyre több turistát vonzanak ide. A sziget északi partján található a Hotel Napasai, amelynek saját strandja van: a Ban Thai. Aki szeretné felfedezni a hotel körüli korallzátony szépségeit, feltétlenül vigyen búvárfelszerelést. A szobák legyezőszerűen, oldalról kapcsolódnak össze egymással, és mindegyikük a tengerre néz. Így senkinek sem kell nélkülöznie a friss, tengeri szellőt, és a Sziámi-öböl pazar látványát.

Six Senses Samui

Ugyancsak Koh Samuin található a Six Senses Samui hotel, amely 66 villaépületből áll, ezek mindegyikében feszített víztükrű, privát medence van. Itt akár egy hetet is eltölthetünk úgy, hogy az égvilágon senkivel se találkozunk. Aki gyerekkel érkezik, azt várja a krokodil- és kígyófarm, illetve a majomcirkusz. A merészebb vendégek akár egy bölényviadalon is részt vehetnek, ami a helyiek kedvenc szórakozása.

Four Seasons Tented Camp

Thaiföld északi részén, Laosz és Burma szomszédságában fekszik Chiang Rai tartomány – közismertebb nevén az Aranyháromszög. A Four Seasons Tented Camp csak bérelt csónakon közelíthető meg. A sátraknak csak egy közös jellemzője van: hogy mindegyiket a 19. századi expedíciókra utaló jelleggel rendezték be, azokra az európai felfedezőkre emlékezve, akik elefántháton vágtak neki a dzsungelnek, hogy megalapozzák a Kínával való kereskedelmet a Mekong folyón.

Balé

Bali déli részén, a Bukit.félszigeten, Nusa Dua egy apró, mesterségesen alkotott falu, amelyet 1970-ben hoztak létre, kifejezetten a turistáknak. Ma itt találjuk a sziget legjobb luxushoteleit. A Balé az egyik legszebb ezek közül, merész tervezésének és modern megjelenésének köszönhetően. Minden pavilont magas kőfal vesz körül. Mögötte saját úszómedence és nyitott veranda található nyugággyal. Minden villához személyes inas jár.

Begawan Giri Hotelt

Balin a Begawan Giri Hotelt a dúsan burjánzó vegetáció közepébe építették. Neve azt jelenti, hogy „a bölcs ember hegye", és a szomszédos falutól kölcsönözte. A hotel öt villaépületből áll, amelyek egy öthektáros területen helyezkednek el a szentként tisztelt Ayung folyó partján. Három patak folyik át a területén, amelyek végül egy vízesésben egyesülnek. Az uszodák, a jacuzzik, de még a fürdőkádak is a víz jelentőségét hangsúlyozzák, és tökéletesen belesimulnak a környezetbe. Mindegyik épület hagyományos jávai stílusban készült.

Banyan Tree Ringha Hotel

Ahhoz, hogy Hong Po faluucskába – a Burmával határos kínai tartomány, Jünnan legészakibb csücskébe – érjünk, egy egész napot kell autóznunk Lijangból, a régió turistaközpontjából. Mégis nagyon megéri ide utazni, ugyanis az út a Tigris-folyó völgyében vezet, a világ legkeskenyebb és legmagasabb szurdokvölgyén keresztül. Az Ázsia ékkövének tekintett Banyan Tree Ringha Hotel külső- és belső építészeti jellegét főként kínai és tibeti hatások ihlették: a vörös, lakkozott bútorok, a hatalmas, faragott szekrények, a díszes, festett gerendák a nagy időkre emlékeztetnek. A hotel szinte kizárólag a környékbeli farmokról vásárolt helyi terményeket használ, ami komoly bevételt jelent a gazdáknak.