A magyarok kétharmada köt csak síbiztosítást

síelés, Ausztria
Vágólapra másolva!
Egy kutatás szerint a külföldre síelni utazó magyarok két harmad köt csak síbiztosítást, az elmúlt években síbalesetet szenvedő magyarok harmada pedig a balesetkor nem rendelkezett biztosítással.
Vágólapra másolva!

A síbalesetet szenvedő magyarok mindössze harmadának van biztosítása az egoMedia kutatása szerint, a cég hétfőn publikálta a több mint kétezer fő részvételével készült kutatást. Az egoMedia tájékoztatása szerint a magyar síelők még mindig csak alig kétharmada köt utasbiztosítást, esetleg síbiztosítást, amikor külföldre utazik síelni. A kutatás szerint kedvezményes külföldi orvosi ellátásra jogosító, ingyenesen elérhető Európai Egészségbiztosítási Kártyája is csak minden második síelőnek van.

Az egoMedia szerint a kutatásban megkérdezettek közül 47-en válaszoltak úgy, hogy az elmúlt években szenvedtek már síbalesetet, közülük csipán 19 fő rendelkezett biztosítással.

"A síelők sok esetben a buszjegy árának megfelelő napidíj ellenében elérhető síbiztosításon spórolnak, miközben csak a tavalyi szezonban, több mint 10 ezer magyart ért síbaleset, a kárösszegek pedig a 10-20 ezer forinttól a több millió forintig is terjedtek" - mondta a kutatással kapcsolatban Marosvölgyi Péter, a kutatást végző egoMediát üzemeltető AEGONdirekt.hu vezérigazgatója.