Luxushotel több száz csillaggal

AKA Central Park hotel
Vágólapra másolva!
Csaknem félmillió forintnyi dollárért lehet a szabad ég alatt aludni New Yorkban luxusszállodai körülmények között. Az árért a vendég kap pezsgőt, szabadtéri ágyat, tűzifát és teleszkópot is arra az esetre, ha a hatalmas tévé helyett inkább az éjszakai eget nézné.
Vágólapra másolva!

A szabadtéri hálószoba az AKA Central Park hotel 17. emeletét elfoglaló penthouse 93 négyzetméteres teraszán van, ahol akár tüzet is lehet rakni. A fáról természetesen a szálloda gondoskodik, nem a Central Parkból kell összeszedegetni és felcipelni.

Forrás: AKA

A vendégek igénybe vehetenek egy egyórás masszázst a teraszon, este kilenc előtt pedig egy egyórás élő koncertet is meghallgathanak. Ha a szabadban akarnak étkezni, a szállodával szemben lévő Quality Meats étteremből hozathatnak fel egy kétfős vacsorát 250 dollárért (56 ezer forint). Éjféli falatozásra afrodiziákummal töltött snacket szolgálnak fel eperrel és Moët pezsgővel.

Különleges kialakítása miatt a szállodarészt akár 4500-csillagosnak is lehetne nevezni, hiszen szabad szemmel nagyjából ennyit lehet látni éjjel a tiszta égbolton, a kivilágított városokban azonban legfeljebb pár százat. Ezért az élményért legalább 1995 dollárt kell fizetni, innen kezdődik ugyanis a penthouse ára egy éjszakára, ebben azonban még nincs benne az adó és a felszolgálási díj. Kihasználtságáról a vezérigazgatója azt állítja, hogy népszerű a nyári hónapokban. Megfogalmazása szerint "az idén már több mint fél tucatszor vették ki".