Szigorítja az EasyJet a csomagfelvitelt

easyjet, fapados légitársaság
Vágólapra másolva!
Július 2-ától, azaz keddtől kétféle méret lesz a fedélzeti poggyászokra: a kisebbeket mindenképpen felengedik, a nagyobbakat csak akkor, ha van hely.
Vágólapra másolva!

Az új szabályozás szerint utasonként egy darab 50 x 40 x 20 centiméteres kézipoggyász (a fogantyút, zsebeket és kereket beleértve) mindenképpen az utassal maradhat a fedélzeten, akár a fenti rekeszben, akár az ülés alatt. Ha van elég hely, akkor ennél nagyobbat, legfeljebb 56 x 45 x 25 centiméterest is felvihet, ennek fedélzeti elszállítását azonban továbbra sem garantálja a légitársaság: ha nincs elég hely, akkor átrakják azt a csomagtérbe. Súlykorlát továbbra sem lesz a kézipoggyászokra, ám az utasnak képesnek kell segítség nélkül felraknia a bőröndjét.

Az EasyJet a többi fapados társasághoz képest jóval engedékenyebb volt a fedélzetre felvitt csomagokkal kapcsolatban. Emiatt néha csak a fedélzeten derült ki, hogy a járat zsúfoltsága miatt nem fér fel annyi kézipoggyász a felső rekeszekbe, ilyenkor a maradékot levitték a poggyásztérbe. Különösen azoknak volt ez kellemetlen, akik az előre kiadott ülőhelyekben bízva nem tolongtak a beszállásnál (a Ryanairtől és Wizz Airtől eltérően az EasyJet előre kiosztja sz üléseket). Ez nemcsak az érkezéskor, a csomagok megkapásakor jelentett időveszteséget a balszerencsés utasnak, de a repülőtéri tolvajok dolgát is megkönnyítette (erről korábbi cikkünk itt olvasható).