Egy szippantás a jóból Tihanyban

Tihany, Levendula ház látogatóközpont
Vágólapra másolva!
Járt már a tihanyi Levendula-házban, érezte már a hamisítatlan tihanyi levendulaillatot? Mert ha eddig kihagyta volna, akkor most itt a remek apropó, hogy oda látogasson. Miért is? Azért, mert szeptember 15-én lesz épp 60 éve, hogy a teljes Tihanyi-félszigetet védettnek nyilvánították, és ennek alkalmából egész nap ingyenes foglalkozásokon fogadja majd az érdeklődőket a Levendula-ház.  
Vágólapra másolva!

Forrás: Levendula Ház

A látogatóközpont pedig tényleg megér egy napot, mert rengeteg érdekes infóval és mozgalmas programokkal várja az érdeklődőket - nem véletlen, hogy 2011-ben az Év Ökoturisztikai Látogatóközpontjának választották. Először is itt vannak a főleg gyerekeknek szóló természetismereti- és kézműves-foglalkozások ( pl. varrhatnak levendulazsákot, de készíthetnek szappangolyót is).

Meghallgathatjuk aztán a táj értékeit bemutató előadásokat is, amikből megtudhatjuk, hogy valaha vulkánok szaggatták a most békés tájat, és arra is fény derül, honnan származnak a híres tihanyi kecskekörmök. És persze vétek volna kihagyni a huszadik század első felében virágkorát élő tihanyi levendulaültetvények bemutatását is.

Ennél mozgalmasabb viszont a sokféle vezetett kirándulás, ami felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt jó móka lehet: megnézhetjük a előbb már említett, egykor messze földön híres levendulaültetvények maradékát: az Öreglevendulást. Felkapaszkodhatunk a Nyereg-hegyre, meglátogathatjuk az Aranyházat, és felüdülhetünk a Ciprián-forrás partján.

Forrás: Levendula Ház

Ráadásul a vezetett túra nem kerül horribilis összegekbe, felnőtteknek 850 forint fejenként (igaz, egy húsz fős csoportot össze kell verbuválni a programhoz), de osztálykirándulásnak is remek a program, az pedig mindössze 13,500 forintba kerül az egész osztálynak.

További információkat a Levendula Ház honlapján találhat.