Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az orosz után jöhetnek a kínai menük

Hévíz, hévízi tó
Vágólapra másolva!
Testvérvárosi megállapodást kötött Hévíz önkormányzata az ötmilliós kínai Kujlin város Hi-Tech Zone elnevezésű központi kerületével - közölte a zalai település polgármestere kedden. A fürdőváros már eddig is sok külföldi látogatót fogadott, de szeretne tovább erősíteni.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben több százezer látogatót fogadó turisztikai vásárt rendeztek Kujlinban, amelyen Európából Franciaországon és Lengyelországon kívül Hévíz és Budapest mutatkozhatott be. Ennek keretében kötötték meg a testvérvárosi szerződést, amely főként turisztikai, környezet- és természetvédelmi együttműködésről szól.

A fürdővárost eddig már mintegy 100 kínai delegáció kereste fel, és Sanghaj Xuhui kerületével is előkészületben van egy együttműködési megállapodás - mondta Papp Gábor polgármester. Hozzátette: az ipari, befektetői együttműködést is szorgalmazzák, hamarosan elkészül például egy ajánlat, amely a zalai fejlesztési, befektetési lehetőségeket, többek között a sármelléki repülőteret mutatja be.

Egyre több orosz vendég

Hévízre eddig is sok külföldi látogatott el. Európa legnagyobb meleg vizű tava Budapest után évek óta messze a legnépszerűbb utazási célpont az országban. Csak tavaly közel egymillió éjszakát töltöttek a turisták a városban, a KSH szerint 49 százalékuk külföldi volt. Amint arról az [origo] korábbi riportja beszámolt, a hagyományosan nagy számban ide látogató német vendégek mellett egyre nagyobb számban érkeznek Oroszországból és Ukrajnából is. Ráadásul ők sokat is költenek, és ingatlanokat vásárolnak Hévízen.

Fotó: Nagy Attila [origo]
Hamarosan lesz kínai felirat is?

Kujlin Kína egyik legjelentősebb idegenforgalmi célpontja, amely természeti értékeinek köszönhetően évente mintegy 20 millió bel- és külföldi turistát lát vendégül - mondta a hévízi polgármester. A térség szépségeiről korábban az [origo] munkatársa is beszámolt: a délnyugat-kínai város ugyanis 80 kilométerre van Jangsuótól, amely a hihetetlen formájú karsztkúpok között futó Li folyó partján fekszik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről