Gyógyszállodát építenének Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. csaknem 50 millió forint európai uniós támogatásból alakíthatott ki turisztikai irodát és javíthatta az idegenforgalmi szolgáltatásokat a Nyírségi turistavarázs nevű projekt keretében. A gyógyturizmus fellendítésén is dolgoznak.  
Vágólapra másolva!

Furkóné Szabó Marianna projektmenedzser elmondta: a támogatási pályázatot a nyíregyházi önkormányzat nyújtotta be, és biztosította az önerőt is, közel 9 millió forintot. Így az elnyert 50 milliós uniós támogatással együtt csaknem 60 millió forintot fordíthattak az idegenforgalom nyírségi fejlesztésére.

Nyíregyházán megalakították a Nyírség Turizmusért Egyesületet is: 70 tagja van a térség önkormányzatai és turisztikai szolgáltatást nyújtó vállalkozásai, szervezetei közül. A vendégtájékoztatásra kültéri információs terminálokat létesítettek, illetve turisztikai honlapot működtetnek a Nyírség idegenforgalmi helyeiről és nevezetességeiről, hét nyelven.

Jászai Menyhért (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza alpolgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az önkormányzat kiemelt fejlesztési ágazatként kezeli a gyógyturizmust. Nyíregyházán éppen a héten kapta meg három létesítmény, a Parkfürdő, az Élményfürdő és a Fürdőház a gyógyfürdő minősítést, az önkormányzat legutóbbi ülésén pedig úgy döntött, hogy kezdeményezi a város gyógyhellyé nyilvánítását.

A helyhatóság szakmai befektetőt vár gyógyszálloda építéséhez, amelyhez telket biztosít, maga pedig egy 2,1 milliárdos fejlesztési projektet nyújtott be európai uniós támogatású megvalósításra. Az utóbbi tartalmazza a sóstógyógyfürdői városrész infrastruktúrájának további javítását, központjának bővítését, gyógyászati szolgáltató helyeinek, valamint az ottani állatparknak és a múzeumfalunak a fejlesztését.