A Kultkikötő darabjai mellé bor is jár

BNézőművészeti Fősikola, Mucsi, Scherer, stég, kultkikötő
Vágólapra másolva!
16 színházi előadást, 5 kamara produkciót, 24 gyerekdarabot és 2 koncertet kínál az idén a Kultkikötő programsorozata Balatonföldvári Szabadtéri Színházban. Az elismert művészek mellett a kiállítások és dél-balatoni borok miatt is érdemes beiktatni egy színházi estét.
Vágólapra másolva!

Hetedik évadját kezdte meg nemrég a Kultkikötő, egészen szeptember 9-ig minden eddiginél gazdagabb rendezvénysorozattal várják a színházrajongókat. A gyerekelőadások július elején indultak, a felnőtt-színházi előadások sorát a Katona József Színház ősbemutatója, az Áll a bál nyitja meg július 13-án.

Forrás: Almási J. Csaba

A nyár folyamán többek között a Kramer kontra Kramer és az Abigél is műsorra kerül, lesznek komédiák, szatírák és stand up comedy-k is. Ezen a nyáron is elismert művészek - többek között Cserhalmi György, Udvaros Dorottya, Kulka János, Nagy Ervin, Hernádi Judit, Pindroch Csaba, Vári Éva, Benedek Miklós, Koltai Róbert, Mácsai Pál, Básti Juli előadásai színesítik a palettát. A kőszínházakban is látható darabok egészen máshogy működnek ebben a különleges környezetben, így akkor is érdemes megnézni őket, ha már esetleg láttuk őket. Az idén első alkalommal külföldi fellépő is lesz, az Asikides & Tal Ben Ari világzenei formáció Barcelonából érkezik. Nagy sikerű tavalyi koncertje után a Quimby is visszatér.

Forrás: Kultkikötő

Az állandó programok között szerepelnek a Mesés Kikötő gyerekeknek szóló kézműves foglalkozásai és a Partmozi elnevezésű ingyenes filmvetítések. A Kultgalériában a hazai fotó- és képzőművészek kiállításai mellett megtekinthető a franciaországi Avignoni Művészeti Fesztivál plakátjaiból készült tárlat is.

A színpad korábban a kaposvári Csiky Gergely Színház nyári játszóhelye volt, nézőtere 950 férőhelyes. A gyermekszínházi előadásokra 700 Ft, a kamaraszínháziakra 2000 Ft a jegy. A nagyszínházi bemutatókra 2800-3800 forint a belépő, a jegy mellé egy pohár bort is kapunk.