Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Akciókkal nyitnak a balatoni kempingek

Vágólapra másolva!
Indul a szezon, de vajon sátorozzunk vagy bungalózzunk az idén? Mit kínálnak a gyerekbarát kempingek és van -e még sátorhely a BalatonSoundra? Előfoglalások, akciók és tudnivalók: balatoni kempingkörkép.
Vágólapra másolva!

Április elsején a zalakarosi Termál Kemping és a siófoki Club 218 Apartmanház megnyitásával indult a szezon a Balatontouristnál. A téli viharos időjárás egyik kempingben sem okozott nagyobb károkat, így a szokásos menetrend szerint a wellness és termálszolgáltatásokra épülő szálláshelyek után április közepétől folyamatosan nyitnak a balatoni kempingek. Május végére a Balatontourist mind a 18 egysége fogadja a vendégeket, egészen szeptember végéig, október elejéig, a szezon végéig.

Jelenleg az elmúlt év hasonló időszakában mérttel szinte megegyezik az előfoglalások száma. Ezek alapján a tavalyihoz hasonló szezonra van kilátás, bár ezen adatokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. A kempingek látogatottságát ugyanis nagyban befolyásolja az időjárás alakulása, miközben a korai foglalások aránya nem jelentős az ilyen típusú szálláshelyeknél - mondta az [origo]-nak Elkán Péter, az SCD Csoport kommunikációs vezérigazgató-helyettese. Az SCD tulajdonába tartozik a Balatontourist Zrt.

Gyerekbarát kempingek nyara lehet az idei

Az alsóörsi Európa, a balatonszemesi Vadvirág és a révfülöpi Napfény kemping után a keszthelyi Zala kemping is kiemelten gyermekbarát szolgáltatásokkal készül az idei szezonra. Ez egyebek közt azt jelenti, hogy a legkisebbeket animátorok szórakoztatják, gyermekmedencék épültek, a mélyebb vizű, északi parti kempingekben mini-lidót, másutt homokos gyermekstrandot alakítottak ki, a vizesblokkokban pedig külön gyermekfürdőszobákat szereltek fel.

Forrás: [origo]
A révfülöpi Napfény kemping

A révfülöpi többszörösen díjazott Napfény kemping ebből a szempontból az egyik legszínvonalasabb létesítmény. A tavalyi évben odaítélt "Family Campsite" díjat az európai viszonylatban is kiemelkedő gyermekbarát szolgáltatásaikért kapták. Itt alakították ki kísérletképpen a gyerekek vízparti pancsolására szolgáló mini-lidót, amely a korábbi természetes Balaton-partot eleveníti fel.

Mobilház vagy sátor?

A természetközeli élmények kedvelői, bizonyos életkor fölött, már nem találják elég komfortosnak a földön alvást. A mobilházak előnye, hogy jól felszereltek, nem kell aggódni a nyári záporok, jégesők, szélviharok miatt, és a szállás mellé parkoló is jár. Ami a családos vagy a baráti nyaralásokat illeti, a mobilházak megint csak tökéletes megoldást kínálnak, mert a házakban összesen hat személy fér el kényelmesen.

Akik érdeklődnek mobilházak iránt, igyekezzenek, mert a főszezon idejére már most alig lehet ilyen jellegű szálláshelyet találni, sőt, a Balaton Sound idejére a Zamárdi autós kempingben már majdnem minden sátorhely elkelt.

Tudnivalók és akciók az idei szezonra

Májustól tilos a dohányzás a Balaton-parton, Zamárdi környékén.A település három kilométer hosszú szabad strandján akár harmincezer forintos büntetést is fizethet az, aki rágyújt majd. A tiltás csak a part menti 25 méteres sávra vonatkozik, a sétány melletti padokon már rá lehet gyújtani. Ugyanezen a zamárdi partszakaszon rendezik nyaranta a Balaton Soundot, de a fesztivál idejére nem vonatkozik a tiltás. A buli befejeztével azonban érdemes ébernek lenni.

Ami a kempinges előfoglalásokat illeti, az akciókat a hónap végéig lehet figyelni, igaz, a kedvezmények csak akkor érvényesek, ha a nyaralás 50 százalékát rögtön be is fizetjük. A kedvezmények nem vonatkoznak a kemping egyéb szolgáltatásaira, például az étkezésre és a kempinghelyek szezonbérleti áraira, valamint az idegenforgalmi adóra.

Fotó: Magócsi Márton [origo]

Ilyen ajánlatokat egyébként már most találunk a Yacht kempingben, ahol 4 és 6 éjszakás foglalás esetén plusz egy éjszakát adnak. Balatonszemesen közben már a húsvétra készülnek. Itt négy éjszaka után az ötödiket adják ajándékba. A keszthelyi Zala kemping ajánlata talán a legjobb. Náluk az üdülőházak 2 felnőtt és 1 gyermek részére június 17-től július 1-ig és augusztus 21-28-ig 92 600 forintos áron foglalhatók. A másik ajánlat a telepített lakókocsikra vonatkozik, ahol 2 felnőtt és 2 gyermek részére június 17-től július 1-ig és augusztus 21-28-ig 105 ezer forintot kérnek. Az árak tartalmazzák a szállás díját, a félpanziót, egyszeri kerékpár- és fitneszterem-használatot, valamint egyszeri sétahajózást is.

Diákoknak a siófoki Ifjúság kemping "Junior" szálláshelyeit ajánljuk 1600 Ft / fő/éj áron. Ugyanennyiért kínálják a szállást a balatonszemesi Lidó kempingben, de június 17-ig létezik ennél olcsóbb bungaló (1400 forint) a fonyódi Napsugár kempingben.

Naturista örömök

A Levendula kemping Balatonakalin 2006 óta üzemel naturista kempingként. Ebben a csendes északi parti kis faluban családias hangulatú, közvetlen vízparti kempingben már mobilházak is bérelhetők.

A Balaton legnagyobb és legrégebbi tradíciókkal rendelkező naturista létesítménye a balatonberényi Berény kemping. Öt és fél hektáron, természetes környezetben, nádasokkal övezett területen Máriafürdő és Balatonszentgyörgy között 117 parcella és a 100 sátorhely szolgálja a turistákat. Ezen kívül még egy motel és két apartman is található, a tavalyi felújítás óta pedig már itt is elérhetők mobilházak.

Akik kevésbé forgalmas, de jól felszerelt, igényes helyet keresnek, azoknak Hévíztől öt kilométerre északra, Nemesbükön ajánljuk az Angéla naturista kempinget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről