Madárral ütközött a Qantas egyik Boeing 747-ese

Vágólapra másolva!
Közvetlenül a felszállás után vissza kellett fordulnia a Qantas egyik utasszállítójának Johannesburgba, mivel leállt az egyik motorja - közölte szerdán az ausztrál légitársaság. A még kedd este történt hibát az okozta, hogy a hajtóműbe felszálláskor belerepült egy madár, megakasztva a motor működését.
Vágólapra másolva!

A Boeing 747-es 171 utassal a fedélzetén indult el, közülük senki sem sérült meg a kényszerleszállás során. A Qantas szóvivője szerint kisebb meghibásodást okozott a madárkarambol, amelynek kijavításán már dolgoznak a vállalat szakemberei.

Az ausztrál légitársaságnak ez csak a legutóbbi szerencsés kimenetelű balesete, az elmúlt hetekben ugyanis számos utasszállítója kényszerült különböző okok miatt idő előtt befejezni az utat. Néhány órával a mostani eset előtt egy Boeing 717-es került bajba, amikor egy ausztrál belföldi út során villám csapott a gépbe, elektronikus zavarokat okozva. Egy nappal korábban egy Buenos Airesbe tartó másik Boeing 747-esnek kellett visszatérnie Sydneybe, mert egy eddig ismeretlen elektronikus hiba miatt füst jutott a pilótafülkébe.

Forrás: AFP

Nem csak a Boeingekkel van baj a Qantasnál: két hete egy Sydneybe tartó Airbus A380-asnak Szingapúrba kellett visszafordulnia, miután az egyik hajtóműve nem sokkal a felszállás után felrobbant. Az eset miatt a légitársaság a vizsgálat végéig nem közlekedteti hat A380-asát.