Idén olcsóbb lehet Görögország

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem érzik a hazai utazási irodák, hogy a görögországi válság miatt kevesebb magyar érdeklődne a nyári utatzások iránt. A magyar turisták akár mág jól is járhatnak, ugyanis sok görögországi szolgáltató nem emelt árat, így akár a tavalyinál alacsonyabb áron is eljuthatunk idén a görög tengerpartra.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem érződik a magyarországi utazási irodák forgalmán, hogy a Görögországot sújtó válság miatt csökkent volna az érdeklődés a görögországi nyári utazások iránt. A görögországi utak értékesítésével foglalkozó irodáknál nem csökkent az előfoglalások száma a tavalyi évhez képest. Kiss Péter, a görögországi utazásokra specializálódott Apollón Travel ügyvezetője kérdésünkre elmondta, hogy a magyar utazók egyelőre nem reagáltak negatívan a görögországi eseményekre,

A szakember szerint a görög turisztikai vállalkozók számára már tavaly ősszel nyilvánvalóvá vált, hogy egy nagyobb válság közeleg, ezért a tavalyihoz képest nem, vagy csak alig emeltek árakat. Olyan szolgáltató is előfordul, akinél idén olcsóbban lehet nyaralni, mint egy évvel korábban - mondta Kiss Péter. A görögök is érzik, hogy most a bevételek növelése helyett most fontosabb a turisták megtartása

A válság hatására egyébként némileg átalakult a Görögországba tartó kiutaztatás, ugyanis sokan, akik már kipróbálták a repülős utazásokat, tavaly visszatértek a buszos utakhoz. Ez a fajta utazási forma - olcsósága miatt - várhatóan az idei évben is népszerű marad, de a szakember szerint fokozatosan visszatér az emberek utazási kedve, még ha kétszer is meggondolják, mire is költsenek. Az idei szezonra ezért 5-10 százalékos forgalomnövekedést várnak az Apollon Travelnél. A cég kínálatából Santorini továbbra is népszerű lesz a várakozások szerint, de a hagyományosabb célpontokra, Krétára és Rodoszra is sokan utaznak majd.

Forrás: [origo]

A Neckermannál sem érzik egyelőre, hogy a Görögországban kialakult helyzet komolyabb negatív hatást gyakorolna a magyarországi az utazási piacra - mondta az [origo]-nak dr. Békefi Veronika, a Neckermann ügyvezető igazgatója. Az utazók többsége februárban még kevésbé érzékeny ilyen negatív hírekre, remélhetőleg a főszezonra rendeződnek a viszonyok Görögországban.

Az ügyvezető igazgató szerint ugyanakkor a piaci szereplők Görögországban egyelőre kivárnak az árak csökkentésével, de a szokásos előfoglalási akcióikkal várják idén is a nyaralókat. Ennek oka, hogy valószínűleg a görög szolgáltatók sem ítélik annyira tartósnak, hosszú távúnak ezeket a negatív eseményeket Görögországban, hogy emiatt különleges akciókat indítanának. Természetesen, a főszezonig ez az elképzelés még megváltozhat - mondta dr. Békefi Veronika.


Kedvcsináló videó Görögországról

Az ügyvezető úgy véli, hogy az idei szezont nem annyira a negatív hírek, mint inkább az árérzékenység befolyásolja a jellemző általános gazdasági visszaesés miatt. Eszerint alakította ki idei kínálatát a Neckermann is, ahol az előfoglalási kedvezménnyel és a különféle szállodák nyújtotta kedvezményekkel akár 30 százalékkal is olcsóbb lehet egy görögországi utazás a nyári időszakban.

Forrás: [origo]

Az Apollon Travel kínálatában június eleji indulással találtunk olyan apartmanos utazást, ami az előfoglalási akció keretében 60 ezer forintból kihozható. Az árban az egyhetes kétcsillagos szállás és a repülőjegy is benne van, viszont az ellátásért külön kell fizetni. A szezon közepén, a legdrágább periódusban 89 900 forintba kerül.

A Neckermannál szintén június eleji indulással, szintén az előfoglalási akcióval 65 ezer forintért háromcsillagos szállodában tölthetünk el egy hetet reggelis ellátással Korfi kedvelt Benitzes nevű tengerpartján. Az árba a szállás díján kívül itt is beletartozik a repülőjegy az illetékekkel együtt, a biztosításért ugyanakkor külön kell fizetni.