Áprilistól újra üzemel a sármelléki reptér

Vágólapra másolva!
A tervek szerint április 4-étől heti két napra, majd júniustól teljes üzemben működik ismét az ősszel ideiglenesen bezárt sármelléki repülőtér - jelentette be Nógrádi Péter, az ír tulajdonosok képviselője szerdán Balatonföldváron, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság ülésén.
Vágólapra másolva!

Adottak a sármelléki repülőtér beindításának műszaki, személyi és szakmai feltételei is. Az elmúlt években az ír tulajdonosok több mint 3 milliárd forintot fordítottak a repülőtér fejlesztésére, amit nem akarnak veszni hagyni. Az átmeneti bezárással kapcsolatban a tulajdonosokat sokkolta a repülőtér korábbi menedzsmentjével szemben kialakult bizalmi válság - hangzott el az ülésen, ennek részleteire azonban a képviselő nem tért ki.

A tájékoztató szerint a Fly Balaton, vagyis a sármelléki repülőtér iránt továbbra is jelentős érdeklődés tapasztalható a turisztikai piacon, így a cél a mielőbbi megnyitása.

Forrás: MTI

Pár napon belül dől el, hogy a tulajdonosoknak miként sikerül átütemezniük a felhalmozott adósságot, és finanszírozniuk a repülőtér beindítását - derült ki Nógrádi Péter szavaiból, aki leszögezte, jelenleg nincs napirenden az objektum eladása. A cél egy ismét télen-nyáron nyitva tartó repülőtér megteremtése esetlegesen tőkebevonással. Az átmeneti nehézségek leküzdésében, illetve az adósság átütemezésében a tulajdonosok számítanak a légi marketing alap, valamint a kormányzat segítségére - tette hozzá.

A távirati iroda információi szerint 200-300 millió forintos adósságállományról van szó, részben állami cégek felé, amelynek nagyságrendje a turisztikai szakemberek szerint eltörpül a repülőtér működésének pozitív gazdasági hatásaihoz, illetve jelentőségéhez képest.